Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ništa od 'Fibinog finala'

Senzacija u Španjolskoj: Oslabljena Francuska šokirala domaćina!

Košarkaši Francuske u srijedu su u Madridu kreirali senzaciju Svjetskog prvenstva košarka, pobjedivši u četvrtfinalu reprezentaciju domaćina 65-52 (15-15, 20-13, 7-15, 23-9)...

Španjolci su tako ostali bez prilike boriti se ne samo za naslov svjetskog prvaka u očekivanom finalu s Amerikancima, već su ostali bez prilike osvojiti medalju na prvenstvu na kojem su igrali kao domaćini. Prije samo tjedan dana, u utakmici u skupini A, Španjolci su lakoćom pobijedili Francuze 88-64.

U četvrtfinalu su aktualni europski prvaci, koji na ovom SP-u igraju bez svog najboljeg igrača Tonyja Parkera, limitirali jedan od najboljih napada na samo 52 koša te imali potpunu prevlast u skoku (50-28). Španjolci su iz igre gađali mizernih 32 posto i ubacili samo dvije trice iz 22 pokušaja.

Junaci francuskog trijumfa, do kojeg su stigli sjajno odigranom posljednjom četvrtinom, bili su razigravač Thomas Huertel s 13 koševa i 4 asistencije, krilni centar Boris Diaw sa 15 poena i 5 skokova te mladi 22-godišnji centar Rudy Gobert koji je uz 5 koševa imao čak 12 skokova.

U razočaravajućem izdanju svjetskih prvaka iz 2006. jedini je na razini bio Pau Gasol sa 17 koševa i 8 skokova.

Francuze u njihovom prvom polufinalu na svjetskim prvenstvima očekuje ogled s reprezentacijom Srbije koja je u drugom današnjem četvrtfinalu, također igranom u Madridu, deklasirala Brazil 84-56 (21-17, 16-15, 29-12, 18-12).

Polufinalni dvoboji na rasporedu su u četvrtak i petak. U četvrtak (21 sat) će u Barceloni igrati SAD i Litva u reprizi polufinala sa SP-a 2010. godine, dok će se dan kasnije u Madridu (22 sata) za mjesto u finalu boriti Francuska i Srbija. Od polufinalne postave s prošlog SP-a nedostaje samo tadašnji domaćin Turska, koju je u polufinalu zamijenila Francuska. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider