Košarka
SPORTOVI
Košarka
Loše izdanje 'vukova'

Senzacija po Tornjem: Jollyju povijesna pobjeda protiv Cibone!

Košarkaši Jolly JBS-a izborili su plasman u polufinale doigravanja košarkaškog prvenstva Hrvatske nakon što su u susretu 12. kola Lige za prvaka u Zagrebu pobijedili Cibonu 78:76.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva kola prije kraja regularnog dijela natjecanja Jolly JBS drži četvrto mjesto s dvije pobjede više od izravnih konkurenta Kvarnera i Splita, ali je bolji u međusobnim susretima s tim klubovima.

Šibenčane su do pobjede protiv 'vukova' predvodili Ronald Ross sa 18, Luka Petković sa 14, te Luka Katura sa 13 koševa, dok su u domaćim redovima najbolji bili Dario Šarić sa 19 i Andrija Žižić sa 18 koševa.

Zadar je na gostovanju pobijedio Kvarner 2010 72:70. Goste su do devete pobjede sezone predvodili Goran Vrbanc sa 19 i Marko Ramljak sa 18 koševa, dok su u riječkim redovima najbolji bili Ivica Radić sa 23 i Dino Cinac sa 13 koševa.

U trećem večerašnjem ogledu Split je na Gripama pobijedio Zagreb 84:76. U domaćim redovima najbolji su bili Ivan Siriščević sa 26 i Josip Sobin sa 12 koševa, a kod gostiju Ante Krapić sa 17, te Ivan Mileković i Ivan Novačić sa po 15 koševa.

Na ljestvici vodi Cibona s deset pobjeda i dva poraza, Cedevita je druga s devet pobjeda i dva poraza, ali i utakmicom manje, Zadar ima skor 9-3, a Jolly JBS 7-5. Slijede Kvarner i Split s po pet pobjeda i sedam poraza, Zagreb ima skor 2-10, a Alkar 0-11 i susret manje. (Hina)

Rezultati 12. kola Lige za prvaka:

Cibona - Jolly JBS 76:78

Kvarner 2010 - Zadar 70:72

Split - Zagreb 84:76

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider