Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nevjerojatan trijumf

Senzacija nad senzacijama: Cedevita srušila prvaka Europe!

Cedevita je upisala prvu euroligašku pobjedu sezone. I to kakvu!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Tel Avivu je Cedevita s 83:73 pobijedila Maccabi Tel Aviv, aktualnog prvaka Europe! Momčad Jasmina Repeše ovom partijom u četvrtom je kolu stigla do prve pobjede u skupini B nanijevši istodobno drugi poraz mitskom izraelskom klubu.

Nakon domaćih poraza od Unicaje i moskovskog CSKA te izgubljenog dvoboja kod Limogesa košarkaši Cedevite su pokazali karakter i odigrali fantastično pred više od 11.000 navijača Maccabija u Nokia Areni.

Nakon što je u prvoj četvrtini gubio i s deset koševa zaostatka (8:18), Maccabi je u drugoj dionici stigao do izjednačenja (26:26). Međutim, Cedevita je serijom 8:0 pobjegla na 34:26, a potom i do plus deset (37-27). Maccabi je smanjio na 36:37, no gosti su do poluvremena zadržali prednost od četiri koša viška (44:40).

Petorica dvoznamenkastih za veliki skalp

U trećoj četvrtini je Maccabi ponovo izjednačio (47:47, 49:49), ali su Repešini odabranici pobjegli na plus 11 (62:51). U posljednju dionicu Cedevita je ušla sa 11 koševa viška (68:57) i prednost je znalački sačuvala.

Najefikasniji igrači u redovima Cedevite bili su Roko Leni Ukić sa 17 koševa i šest asistencija, Nemanja Gordić je ubacio 16 koševa uz četiri skoka, Fran Pilepić je dodao 14, a centarski tandem Miro Bilan (8 skokova) i Mario Delaš (9 skokova) po deset koševa.

Kod Maccabija najefikasniji su bili Jeremy Pargo sa 24 koša, te Devin Smith sa 14 koševa i sedam skokova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider