Košarka
SPORTOVI
Košarka
Napad na medalju

VIDEO Šarić otvorio dušu: Očekujem da ću biti jedan od nositelja igre

Uz Bojana Bogdanovića i Antu Tomića, Dario Šarić najbolji je hrvatski košarkaš...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momak koji je prije tri godine debitirao za reprezentaciju, danas se priprema za treće veliko natjecanje i vjeruje u pravi rezultat.

"Prva je bila Slovenija, četvrto mjesto. Pa, smo očekivali prošle godine u Španjolskoj na svjetskom nešto, nismo uspjeli. Ali, mislim ipak da je to ta godina. Znači, jedna je grupa kod nas ovdje, na krilima navijača nadamo se da ćemo izboriti što bolji plasman u grupi i da ćemo na račun neke energije pozitivne i u Francuskoj nastaviti", kaže Šarić.

Za kemiju u reprezentaciji reći će da je bolja nego prijašnjih sezona, a očekuje da će kvalitetniji biti i njegov doprinos.
"Očekujem da ću imati puno veću ulogu nego prošle godine. Jednostavno, da ću biti jedan od nositelja i da ću pružati dobre igre. Nadam se da će to biti neka konstanta, da neću imati dobrih utakmica, pa loših, nego da će biti dobre i vrlo dobre i odlične utakmice od mene."

Za godinu dana Dario će krenuti put NBA lige. I pridružiti se nekadašnjem suigraču iz Zagreba Mariju Hezonji. Zbog Marija i Darija utakmice Orlanda i Philadelphije trebale bi postati uobičajena noćna zanimacija košarkaških zaljubljenika, ali još važnije - od ovog dvojca očekuje se da hrvatsku reprezentaciju vrati na pozicije iz prve polovice 90-ih.

"Mario je stvarno izrazito talentiran igrač. O meni isto pričaju da sam dobar igrač, da sam talentiran, tako da očekujem da ćemo jednog dana uz ove momke koji su tu, koji budu ostali neki, mlade koji dolaze, da ćemo jednostavno vratiti košarku gdje je mjesto i nadamo se da ćemo početi već s ovim Eurobasketom", zaključio je Šarić.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider