Košarka
SPORTOVI
Košarka
Razmjena tri momčadi

Sapunica je završena: Cleveland složio novu veliku trojku!

Nakon cijelog ljeta špekulacija, Kevin Love napokon može pakirati kofere kako bi igrao zajedno s LeBronom Jamesom!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda Minnesote Timberwolvesa i jedna od najboljih 'četvorki' lige zamijenjena je u Cleveland Cavalierse u razmjeni u kojoj su sudjelovale tri momčadi. Treća ekipa koja je pristala na dogovor s Wolvesima i Cavsima je Philadelphia 76ers.

"Kevinov dolazak u Cavalierse predstavlja posebnu priliku za našu momčad. Sa samo 25 godina, on se već učvrstio kao jedan od najboljih igrača u NBA ligi, a njegov talent, svestranost i spremnost su glavne komponente za uspjeh naše momčadi", izjavio je generalni menadžer Clevelanda David Griffin.

Prelazak Lovea u Cleveland bio je dogovoren još početkom ovog mjeseca, ali nije mogao biti zgotovljen jer Wiggins nije mogao biti mijenjan sve dok ne istekne 30 dana od potpisivanja prvog profesionalnog ugovora.

U razmjeni tri momčadi, Minnesota je od Sixersa dobila Thaddeusa Younga, a od Clevelanda Andrewa Wigginsa i Anthonyja Bennetta, dva prva picka prve runde drafta posljednje dvije godine i 6,3 milijuna dolara.

"Uzbuđeni smo što ćemo u svojoj momčadi imati tri mlada i talentirana igrača kao što su Andrew Wiggins, Anthony Bennett i Thaddeus Young," rekao je trener Timberwolvesa Flip Saunders.

Philadelphia će dobiti ruskog beka Alexeyja Shveda, krilo Luca Richarda Mbaha a Moutea i prvi pick drafta 2015. godine. Sixersi su tako nastavili pomlađivati momčad i orijentirati se na budućnost.

S druge strane, Cleveland je složio momčad s velikom trojkom Irving-James-Love koja će već sljedeće sezone biti među užim favoritima za naslov. A u narednim godinama vjerojatno i vladar Istočne konferencije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider