Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čekaju Francuze ili Srbe

SAD pomeo Litvu u polufinalu Svjetskog prvenstva

Košarkaši SAD-a pobijedili su Litvu sa 96:68 u polufinalu Svjetskog prvenstva u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Branitelji naslova svjetskih prvaka, košarkaši SAD-a prvi su finalisti SP-a u Španjolskoj, oni su u polufinalu svladali Litvu sa 96-68 (21-16, 22-19, 33-14, 20-19).

 

Prvo poluvrijeme dvoboja u Barceloni proteklo je u obostrano nervoznoj igri protkanoj brojnim promašajima i osobnim pogreškama, pa su Amerikanci do odmora stvorili tek osam pogodaka prednosti (43-35). No, početkom nastavka igrači SAD-a su pojačali igru u obrani i iz brzih protunadama ekspresno riješili utakmicu. Za samo 1:53 minuta napravili su seriju 10-0 za 53-35, a ubrzo je bilo i preko 20 razlike (61-37 u 24. minuti), a pred kraj trećeg dijela čak i 30 (76-46 u 30. minuti). Posljednja četvrtina potom je odigrana u revijalnom raspoloženju.

Kyrie Irving sa 18, te James Harden i Klay Thompson sa po 16 koševa bili su najefikasniji u sastavu SAD-a, dok su Jonas Valančiunas i Mindaugas Kuzminskas sa po 15 poena predvodili Litvu.

SAD i Litva igrali su u polufinalu i na prošlom SP u Turskoj prije četiri godine, a tada su Amerikanci bili uspješniji sa 89-74. Potom su oni uzeli zlato, dok su Litvanci stigli do bronce.

Jedan od sudaca polufinalnog susreta na SP između SAD-a i Litve bio je i hrvatski predstavnik Sreten Radović.

Amerikanci će u nedjeljnom finalu u Madridu od 21 sat igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se u petak sastaju Srbija i Francuska, dok će Litva već u subotu od 18 sati igrati dvoboj za treće mjesto protiv slabijeg iz drugog polufinala. (Hina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider