Košarka
SPORTOVI
Košarka
22 asistencije!?

VIDEO Čovjek je "monstrum": Pogledajte novi čudesan Westbrookov potez

Nakon tri utakmice bez triple-doublea, Westbrook se vratio starim navikama i oduševio navijače Oklahome City Thundera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Noćas je odigrano sedam utakmica najjače košarkaške lige svijeta, NBA, a apsolutna zvijezda večeri bio je razigravač Oklahome City Thundera Russell Westbrook. Trenutno najbolji igrač lige predvodio je OKC do pobjede protiv Phoenix Sunsa (114:101) sa 26 poena, 11 skokova i čak 22 asistencije! To je ujedno klupski rekord po broju asistencija i 50. triple-double Westbrooka u karijeri.

Russell je bio i autor najljepšeg poteza utakmice, a vjerojatno i jednog od najboljih u sezoni. Pred sami kraj susreta u prodoru je najprije iskoristio blok i riješio se Bookera, zatim je munjevitim driblingom napravio rookieja Tylera Ulisa smiješnim, a onda je akciju završio atraktivnom i nesebičnom asistencijom za Stevena Adamsa.

Pobjednik dvoboja u nijednom trenutku nije dolazio pod znak pitanja, a Phoenixu na ruku nije išla ni ozljeda Erica Bledsoea koji je unatoč problemima s preponama igrao. Ubacio je tek 12 poena. Najefikasniji igrač Sunsa bio je Devin Booker koji je upisao 31 koš.

Dragan Bender zaigrao je devet minuta u redovima Phoenixa te je upisao tri skoka, promašeni šut i dvije blokade.

Od ostalih rezultata izdvojimo uvjerljive pobjede lanjskih finalista - Cleveland Cavaliersa i Golden State Warriorsa.

Cleveland je pred svojim navijačima pobijedio Los Angeles Lakerse sa 119:108, a velika trojka LeBron James, Kyrie Irving i Kevin Love kombinirano je ubacila 74 poena.

Warriorsi su s 45 razlike (135:90) razbili Portland Trail Blazerse, a u napadu momčadi iz Oaklanda dominirao je Kevin Durant. Bivši igrač Oklahome zabio je 34 poena i upisao 11 skokova. Steph Curry pridodao je 19 poena, a Klay Thompson 16.

U najuzbudljivijoj utakmici večeri Houston je kao gost nakon produžetka slavio kod Minnesote Timberwolves sa 111:109. Jedan skok nedostajao je Jamesu Hardenu za triple-double učinak, dok je u redovima domaće momčadi briljirao Karl-Anthony Towns s 41 poenom, 15 skokova i pet asistencija.

NBA liga, subota:

Detroit Pistons - Indiana Pacers 90-105
Denver Nuggets - New York Knicks 127-114
Golden State Warriors - Portland Trail Blazers 135-90
Atlanta Hawks - Charlotte Hornets 99-107
Cleveland Cavaliers - Los Angeles Lakers 119-108
Minnesota Timberwolves - Houston Rockets 109-111 (produžetak)
Oklahoma City Thunder - Phoenix Suns 114-101

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider