Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prvi Hrvat nakon pet godina

Rudež potpisao za Indianu: 'On je jedan od najboljih šutera u Europi'

Indiana Pacersi objavili su kako su potpisali ugovor s hrvatskim reprezentativnim krilnim igračem Damjanom Rudežom (28)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rudež je tijekomm karijere igrao za hrvatske klubove Zrinjevac, Split, Cibonu i Cedevitu, dok je protekle dvije sezone bio u španjolskom prvoligašu CAI Zaragozi, a Pacersi su procijenili da sa svojom visinom i odličnim šutem Rudež može biti od koristi momčadi koja je posljednje tri sezone igrala u finalu doigravanja Istočne konferencije.

"Damjan je jedan od najboljih šutera u Europi. Sa svojom visinom i razumijevanjem igre može igrati na dvije pozicije. Iskusan je, zreo igrač i stvarno zna igrati. Imao je brojne opcije za nastavak karijere, a mi smo presretni što je odabrao nas", rekao je predsjednik košarkaških operacija u pacersima, legendarni američki košarkaš Larry Bird na Rudežovu predstavljanju.

Ukoliko zaigra u NBA na jesen, Rudež će biti prvi hrvatski igrač u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu nakon pet godina i Roka-Lenija Ukića, a u NBA bi mu se mogao pridružiti i Bojan Bogdanović koji bi trebao potpisati ugovor s Brooklyn Netsima.

Dosada je 12 hrvatskih igrača nastupalo u NBA ligi - Dražen Petrović, Stojko Vranković, Dino Rađa, Toni Kukoč, Žan Tabak, Dalibor Bagarić, Bruno Šundov, Gordan Giriček, Zoran Planinić, Mario Kasun, Damir Markota i Roko-Leni Ukić.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider