Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trica u zadnjoj sekundi:

Repešina Unicaja uzela supervažne bodove u Berlinu

Marcus Williams sekundu prije kraja pogodio je tricu za jako važnu pobjedu Unicaje u Berlinu kod Albe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad iz Malage, koju vodi Jasmin Repeša, slavila je 67:65 u ogledu sedmog kola skupine E Eurolige. Unicaja je time došla do omjera 3-4, te je ostala u igri za prolaz, koji bi bio znatno dalje da je Williams kojim slučajem promašio.

Alba je odlično odradivši drugu četvrtinu (22:12) otišla na odmor uz prednost 42:34. No, sve se istopilo u prve dvije minute nastavka i od tada je trajala neizvjesna borba za pobjedom ove dvije momčadi. Iako je u samu završnica njemačka momčad ušla s blagom prednošću, na kraju se situacija okrenula i to prvom tricom Williamsa na utakmici. Prije toga je promašio - četiri.

Kruno Simon je bio među boljima u redovima sastava iz Malage. Sa 12 poena je bio prvi strijelac, a tome je dodao i po tri skoka i asistencije, te dvije izgubljene i jednu osvojenu loptu. Gađao je za dva poena 1/3, za tri 3/8 i s linije slobodnih bacanja 1/1. Luka Žorić je ubacio sedam poena uz pet skokova i jedno dodavanje. Iz igre je pucao 2/6, uz 3/3 za jedan poen.

CSKA je protiv Panathinaikosa stigao do pete pobjede. Na domaćem su parketu Moskovljani bili bolji od Grka 86:69, a sve je odlučeno početkom treće četvrtine, kada je CSKA pobjegao na više od 10 poena prednosti.

Sa 20 poena je prvi strijelac kod pobjednika bio Miloš Teodosić koji je tome dodao sedam asistencija i četiri skoka. Sonny Weems je ubacio 19 poena uz četiri dodavanja, ali i čak šest izgubljenih lopti.

Na drugoj je strani najraspoloženiji bio Jonas Maciulis sa 15 poena i šest skokova, dok su po 12 dodali Lasme i Gist. Roko Ukić je odigrao 24 minute, te je ubacio osam poena uz tri asistencije, ali je imao i pet izgubljenih lopti. Za dva je gađao 2/5, za tri 1/1, te s linije slobodnih bacanja 1/2.

Briljantni Tomić u velikoj pobjedi Barcelone

Barcelona je u Izraelu svladala Maccabi 82:77, a još je jednom najbolji igrač Blaugrane bio naš Ante Tomić, koji je za 28 minuta provedenih na parketu ubacio 18 poena uz odličan šut (7/10), a imao je i šest skokova te dvije blokade.

Recimo i da je na ovom ogledu Juan Carlos Navarro ubacio dvije trice, te je došao do ukupno 423. trice u karijeri, u Euroligi. Time je postao najbolji tricaš svih vremena, a prestigao je Talijana Gianlucu Basilea, nekada i svog suigrača u Barceloni.

Na drugoj strani je hrvatski centar Darko Planinić ubacio sedam poena za Maccabi uz jednu asistenciju (2/5 iz igre i 3/4 s linije slobodnih bacanja). (TS)

Euroliga, skupina E, 7. kolo:

Alba - Unicaja 65:67

CSKA Moskva - Panathinaikos 86:69

Efes Anadolu - Real Madrid (kasnije)

Brose Baskets - Žalgiris (kasnije)

Redoslijed: 1. Real Madrid 6-0 (-1), 2. Efes Anadolu 5-1 (-1), 3. CSKA 5-2, 4. Panathinaikos 4-3, 5. Unicaja 3-4, 6. Žalgiris 2-4 (-1), 7. Alba 1-6, 8. Brose Baskets 0-6 (-1).

skupina F:

Maccabi - Barcelona 77:82

Montepaschi Siena - Caja Laboral (petak)

Fenerbahçe - Beşiktaş (petak)

Himki - Olympiacos (petak)

Redoslijed: 1. Barcelona 6-1, 2. Montepaschi Siena 5-1 (-1), 3. Himki 4-2 (-1), 4. Caja Laboral 4-2 (-1), 5. Olympiacos 3-3, 6. Maccabi 2-5, 7. Fenerbahçe 1-5 (-1), 8. Beşiktaş 0-6 (-1).
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider