Košarka
SPORTOVI
Košarka
Znamo protivnike na SP-u

Repeša upozorava: Ambicije su velike, ali nemojmo biti entuzijasti!

Jasmin Repeša, izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, prokomentirao je ždrijeb skupina za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što nas je ždrijeb u Barceloni svrstao u grupu „B“ zajedno s Filipinima, Senegalom, Portorikom, Argentinom i Grčkom izbornik Jasmin Repeša osvrnuo se na reprezentacije s kojima ćemo se od 30. kolovoza do 14. rujna 2014. godine susresti u Sevilli.

Ždrijeb skupina za SP u Španjolskoj: Evo koga je Hrvatska izvukla!

„Teško je sada govoriti o protivnicima dok ne krenemo u dublju analizu reprezentacija koje nas očekuju. Grčka, Argentina, Portoriko, sve su to dobre ekipe. Tu je su i Filipini, Senegal, ne znam što bi sada rekao, samo je jasno da su to zemlje u kojima je košarka zaista u ekspanziji“, na prvu je rekao izbornik Repeša.
Nije pretjerano zadovoljan skupinom, jer kaže: „Nemojmo biti entuzijasti jer o ekipama ne znamo još ništa, pričekajmo da vidimo rostere kojima raspolažu. Nemojmo zaboraviti da su to ekipe s nekoliko NBA igrača“, dodao je Repeša.

Ipak uvjeren je u jedno – da ovisimo sami o sebi. „Bez lažne skromnosti kažem da su naše ambicije velike, sada samo preostaje da vidimo tko će se odazvati u reprezentaciju, odnosno na koga ćemo moći računati. To je jedna od najvažnijih činjenica jer tek onda možemo početi nešto slagati i raditi“, objasnio je izbornik hrvatske reprezentacije.

Prije svega treba podrobno krenuti u analizu onoga što nas čeka. „Grčka je zapravo jedina reprezentacija koju poznajemo i to sad svježe iz Slovenije, sve ostalo su nepoznanice i bilo bi suludo išta govoriti o tim reprezentacijama“, dodao je.
Što se tiče drugih grupa dotaknuo se one „najbolnije točke“, skupine „A“ s kojom bi se Hrvatska trebala križati.
„Prve četiri reprezentacije govore sve, ne moram vam ništa govoriti, o njima se sve zna“, objasnio je izbornik Repeša.

Još jednom je naglasio sljedeće: „Onako kako se sami postavimo i shvatimo igru takav ćemo rezultat i ostvariti – još jednom ponavljam, u cijeloj priči ovisit ćemo sami o sebi“.
Za kraj je dodao kako mu je drago što će Hrvatska svoje utakmice igrati baš u Sevilli jer je već prošla puno toga ondje, misleći na EP 2007. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider