Košarka
SPORTOVI
Košarka
Izbornik i igrači utučeni

Repeša razočaran: Morali smo biti bolji; Tužni Žorić: Nije mi drago zbog ovoga

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša nije skrivao razočaranje nakon poraza od Španjolske (66-92) u susretu za treće mjesto na Eurobasketu u Sloveniji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Jako sam nezadovoljan današnjom utakmicom. Morali smo biti bolji. Iznenadili smo sami sebe. Nismo imali potreban fond trčanja, a napravili smo i previše pogrešaka. Ostali smo bez energije i dozvolili Španjolcima previše laganih koševa," kazao je Repeša.

>> Hrvatska ostala bez medalje: Španjolska nas ponovno razbila!

Hrvatski strateg je u cijeloj priči pronašao i nekoliko svijetlih točaka.

"Ljudi su se vratili košarci. Vratilo smo interes i navijače, izborili smo i plasman na svjetsko prvenstvo čime smo izbjegli stresne kvalifikacije. Međutim, bit će potrebno još više kvalitetnog rada," zaključio je Repeša.

Tužan i razočaran bio je i hrvatski centar Luka Žorić.

"Nije mi drago što smo za nas vrlo lijep turnir završili na ovakav način. Jednostavno nije išlo. Ostali smo be energije, treba priznati kako je Španjolska bila bolja. Da smo u zadnju četvrtinu ušli u egalu imali bi nekakve izglede, no ovako nije išlo. Ne želim tražiti alibi u suđenju, Španjolska je zasluženo pobijedila," rekao je Žorić.

 

Razigravač Dallas Mavericksa i španjolske košarkaške reprezentacije, Jose Calderon, sveo je uzroke uvjerljive pobjede nad Hrvatskom na jednostavnu jednažbu.

''Moja je analiza uistinu vrlo jednostavna: željeli smo pobjedu više od Hrvata'', rekao je Calderon nastavivši:

''Bolje smo se oporavili od polufinalnog poraza i bolje smo se motivirali. Zbog toga sam ponosan na nas: pokazali smo ispravan stav, od početka smo mislili samo na pobjedu.''

''Mislim da smo u Sloveniji pokazali izniman borbeni duh i već sad se veselim Svjetskom prvenstvu kojem smo domaćini iduće godine'', zaključio je Calderon. (TS / Hina)

Jeste li zadovoljni s četvrtim mjestom na Eurobasketu?

Ukupno glasova:

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider