Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Ne smijemo razočarati'

Repeša najavio pripreme reprezentacije za SP: U Sloveniji smo podigli letvicu

Na prošlogodišnjem EP u Sloveniji osvajanjem četvrtog mjesta visoko smo podigli letvicu i sada moramo ostati na tom nivou i na SP u Španjolskoj, izjavio je danas izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U Sloveniji smo visoko podigli letvicu i sada moramo ostati na tom nivou i na SP u Španjolskoj. Ne smijemo razočarati naše navijače koji su nas tako strastveno bodrili u Sloveniji. Još je prerano za bilo kakve popise kandidata, ali važno je da svi dočekaju zdravi završetak sezone u svojim klubovima", kazao je Repeša na konferenciji za novinare.

Napomenuo je da će kostur reprezentacije činiti igrači koji su iznijeli najveći teret na EP-u, a to bi trebalo značiti da će u reprezentaciji, ako budu zdravi, sigurno biti Ante Tomić, Bojan Bogdanović, Damir Markota, Damjan Rudež, Dario Šarić, Dontaye Draper, Krunoslav Simon, Luka Žorić i Roko Ukić.

Pripreme reprezentacije podijeljene su u četiri ciklusa, počinju u Svetom Martinu 20. srpnja, potom igrači idu u Slavonski Brod, te u Zagreb, gdje završavaju 28. kolovoza. U sklopu priprema reprezentacija će sudjelovati na dva jaka turnira u Francuskoj i Španjolskoj, te će odigrati dovoljan broj prijateljskih utakmica protiv vrlo jakih protivnika kao što su Francuska, Srbija, Grčka, Španjolska i Litva.

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj održava se od 30. kolovoza do 14. rujna, a 24 reprezentacije podijeljne su u četiri skupine sa po šest momčadi. Hrvatska je skupini B, a prvenstvo otvaramo utakmicom protiv Filipina (30. kolovoza), a slijede susreti sa Argentinom (31. kolovoza), Senegalom (1. rujna), Grčkom (3. rujna) i Portorikom (4. rujna). Četiri najbolje ekipe iz svake skupine idu u osminu finala. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider