Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesno zakucavanje Oladipa

VIDEO Košarkaški spektakl u Madridu: Real okrenuo Oklahomu i slavio u produžetku

Nakon burnog ljeta u kojem je izgubila Kevina Duranta, Oklahoma Thunder započela je s predsezonskim utakmicama uoči nove NBA sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Russell Westbrook i društvo gostovali su u Madridu protiv Reala u sklopu NBA Global turneje. I poraženi su 142-137 nakon produžetka. Junak utakmice bio je Realov branič Sergio Lull, koji je tricom s istekom vremena izjednačio na 126-126.

Naime, Oklahoma je u zadnjih 14 sekundi regularnog dijela ušao s pet koševa prednosti (126-121) da bi četiri sekunde prije završetka Domantas Sabonis faulirao Andresa Nocionija na šutu za tricu. Argentinac je pogodio prva dva slobodna bacanja za 123-126, namjerno promašio treće, a odbijenu loptu je Rudy Fernandez uspio u padu proslijediti do Sergija Llulla koji je pogodio otvorenu tricu za produžetak.

Oklahoma je dobro otvorila utakmicu, izgledala raspucano u napadu i u jednom trenutku imala čak 22 razlike, ali Real se uspio vratiti i ponajviše zahvaljujući Lullu i Jayceeu Carrollu doći do velikog preokreta.

Nakon prve četvrtine, rezultat je bio 35-22 za Oklahomu, a agresivni dvojac Westbrook i Oladipo izgledao je nezaustavljivo. Međutim, gostima se tijekom druge četvrtine ozlijedio centar Steven Adams, koji je iskrenuo desni gležanj i nije se više vraćao na parket.

Real je u trećoj četvrtini nadigrao Oklahomu sa 37-30, a među zapaženijima je bio sjajni šuter Carroll. Najveći zamah domaća momčad napravila je u posljednjoj dionici kad je potpuno stigla prednost Oklahome. A tada je na scenu stupio Lull, koji je odlično odigrao i u produžetku, a tijekom utakmice je čak tri puta pogađao sa zvukom sirene.

Španjolski junak završio je utakmicu s 22 koša, Amerikanac Carroll je dodao 24, a Real je imao čak sedam igrača s dvoznamenkastim brojem poena i zabio ukupno 20 trica. Thunder su predvodili Oladipo s 34 poena i Kanter s 29 koševa, dok je Westbrook u samo 24 minute zabio 18 koševa.

Iako je to bila predsezonska utakmica, ovaj poraz Oklahome je i mali šok za NBA zajednicu. Momčad Billyja Donovana je imala dobar protok lopte i napadačku igru, ali kontinuitet u obrani izgubio se nakon prve četvrtine. Nedostajao je i timski fokus u završnici.

Iduću utakmicu Oklahoma igra protiv Barcelone 5. listopada.

Bivši Oladipov klub Orlando u prvoj je pripremnoj utakmici poražen od Memphisa sa 97-102, a za Magic su zaigrala dvojica hrvatskih reprezentativaca. Mario Hezonja je bio u početnoj petorci i za 22 minute postigao tri koša (šut 1/5), dok je odličnu rolu odigrao Damjan Rudež koji je ušao s klupe i za nešto manje od 18 minuta ubacio osam poena (šut 3/3, za tricu 2/2).

Košarkaši Phoenixa su svladali San Antonio s 91-86, a Dragan Bender je za 23 i pol minute ostao bez ubačaja (šut 0/4).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider