Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odlično finale

Real malo utješio navijače: Barca skinuta s trona usred Madrida

Prvi puta nakon 2007. godine, a 31. puta ukupno u povijesti kluba košarkaši Real Madrida osvojili su naslov španjolskog prvaka savladavši u finalnoj seriji branitelja naslova Barcelonu 3-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U petoj, odlučujućoj utakmici serije Real je na domaćem parketu slavio protiv Barçe 79-71. Tri od četiri dionice Real je riješio u svoju korist, a najuvjerljiviji su bili u drugoj dionici koju su dobili 21-14, uključujući seriju 10-0.

Rudy Fernandez bio je najefikasniji igrač Reala sa 15 koševa, Felipe Reyes zabio je 14, Tremmell Darden je upisao 13 koševa uz 7 skokova, dok je Dontaye Draper upisao 4 koša i 1 skok za 4 minute igre. Kod Barçe, koja je ostala na 17 naslova u španjolskom prvenstvu, prednjačili su Joe Ingles sa 25 i Šarunas Jasikevičius sa 23 koša.

Hrvatski reprezentativac u redovima katalonskog sastava Ante Tomić ubacio je 9 koševa (dvice 3-7, sl. bacanja 3-4), uz 6 skokova i 1 asistenciju za 28 minuta igre.

Barcelona je tako nakon dva uzastopna naslova predala titulu najvećem rivalu.(TS)

Endesa liga, finale doigravanja:

Real Madrid - Barcelona 79-71
(Real je dobio seriju 3-2)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider