Košarka
SPORTOVI
Košarka
nikad prežaljen ni zaboravljen

VIDEO Real Madrid se prisjetio Dražena Petrovića

Europski košarkaški prvak Real Madrid prisjetio se u nedjelju svog bivšeg igrača Dražena Petrovića koji je prije 22 godine poginuo u prometnoj nesreći nakon što je prethodno španjolskom klubu donio naslove Kupa pobjednika kupova i španjolski Kup kralja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Imao je samo 28 godina no već je bio zacementirao svoj legendarni status u europskoj košarci. Navijači Real Madrida uživali su u njegovim vještinama tijekom sezone 1988/89", objavio je klub na svojoj internetskoj stranici uz video isječak u trajanju 2,19 minuta.

Dražen Petrović, rođen u Šibeniku, poginuo je u Njemačkoj 7. lipnja 1993. u prometnoj nesreći. Igrao je za Šibenku, a zatim Cibonu iz koje je prešao u Real Madrid gdje je nosio broj 5.

"Među brojnim nezaboravnim potezima za Bijele bila su njegova 62 koša protiv Snaidero Caserte u Kupu pobjednika Kupova", podsjeća Real.

Petrović je iz Madrida otišao u NBA gdje je igrao za Portland Trail Blazerse i New Jersey Netse. U najvećoj španjolskoj robnoj kući El Corte Inglés u Madridu još uvijek se prodaje njegov dres New Jersey Netsa s brojem 3.

"Za njega je Europa bila premala", istaknuo je španjolski dnevni list Marca posvetivši mu u nedjelju tekst pod naslovom "22 godine bez Petrovića, genijalca iz Šibenika koji je promijenio basket".

U nedjelju, međutim, klub tijekom utakmice polufinala doigravanja prvenstva protiv Valencije u Madridu nije spomenuo Petrovića. Real Madrid je poražen sa 89-93 te je sada rezultat u seriji poravnat na 1-1 u pobjedama.

"Meni je uvijek bilo teško shvatiti da li se navijači Reala sjećaju Petrovića kao velikog protivnika ili svog igrača", rekla je Hini Pilar Casado, novinarka radio postaje Cadena Cope koja godinama prati
košarku.

"Ono što je on u dresu Cibone radio protiv Reala bilo je nevjerojatno", ističe Casado.

Ona je u jedan u noći na društvenoj mreži Twitter objavila podsjetnik na Petrovića te je u kratkom vremenu stiglo 100 poruka.

"Ljudi u Španjolskoj ga se jako dobro sjećaju. Navijači Reala žale što nisu mogli duže uživati u njegovoj igri", zaključuje Casado.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider