Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još jedan korak

Real Madrid ima meč loptu u obračunu s Barcelonom

Košarkaši Real Madrida poveli su s 2-1 u finalu doigravanja španjolskog prvenstva. Do naslova im nedostaje još jedna pobjeda…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Madriđani su u petak u trećoj utakmici finala kao gosti svladali Barcelonu s 84-72. Prvu ''meč-loptu'' imat će u nedjelju, također u Blaugrani, a eventualna peta utakmica igrat će se u Madridu u srijedu.

''Kraljevski klub'' je bio bolji tijekom većeg dijela utakmice. Na poluvrijeme je otišao s vodstvom 41-35, a Barcelona je samo nakratko došla u plus u trećoj četvrtini kada je serijom 8-0 zaostatak 38-45 pretvorila u prednost 46-45. No, kraj treće i početak završne dionice obilježila je Realova serija 13-4 i voda je definitivno krenula na mlin gostiju. Katalonci su se u nekoliko navrata približili na minus četiri, ali bilo je to sve što su napravili.

Prvo ime kod pobjednika bio je Felipe Reyes s 20 koševa, a jednaki je broj poena kod domaćih upisao Juan Carlos Navarro. Naš Ante Tomić je za Barcelonu odigrao 26 minuta te ubilježio deset koševa (dvice 4-8, slobodna bacanja 2-3), četiri skoka i dvije asistencije. Dontaye Draper je za goste odigrao četiri i pol minute i pritom ostao bez učinka. (TS)

Endesa liga, finale doigravanja:

Barcelona - Real Madrid 72-84
Real Madrid vodi s 2-1 u seriji

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider