Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poznata tri sudionika

Real izborio Final Four, devet koševa Šarića

Nakon moskovskog CSKA i Fenerbahčea plasman na 'Final Four' Eurolige izborili su i košarkaši Real Madrida koji su u četvrtom susretu četvrtfinala u Istanbulu pobijedili Anadolu Efes 76-63 i u seriji na tri pobjede slavili 3-1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid će u polufinalu završnog turnira, kojem će biti domaćin od 15. do 17. svibnja, igrati protiv Fenerbahčea, dok CSKA čeka pobjednika dvoboja između Barcelone i Olympiakosa. Uoči večerašnjeg dvoboja u Pireju Grci vode 2-1.

Anadolu Efes je u punoj Abdi Ipekci Areni odlično odigrao prvo poluvrijeme, ni nije izdržao do kraja. Turski sastav je tijekom prve dvije četvrtine imao i osam koševa viška uz odličnu igru hrvatskog košarkaša Darija Šarića koji je zabio devet koševa. Međutim, Real je treću četvrtinu otvorio serijom 9-0 okrenuvši rezultat od minus šest (33-39) do vodstva 42-39. Od tada su gosti bili u stalnom vodstvu. Efes je šest minuta prije kraja susreta stigao na samo koš zaostatka (57-58), no Real serijom 7-0 bježi na 65-57. U samoj završnici utakmice španjolski sastav je samo povećavao vodstvo do konačnih plus 13 (76-63).

Real su do pobjede predvodili Rudy Fernandez sa 17 koševa i šest skokova, Sergio Llull sa 14 koševa i pet asistencija, te Sergio Rodriguez sa 12 koševa. Kod Efesa najefikasniji su bili Nenad Krstić sa 16 koševa i Matt Janning sa 10 koševa. Šarić je ostao na devet koševa uz 12 skokova i pet asistencija, dok je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper ubacio pet koševa i upisao tri asistencije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider