Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tomić nije mogao sam

Real i Maccabi u finalu Eurolige: 'Kraljevi' ponizili Barcelonu!

U velikom finalu ovosezonskog izdanja Eurolige igrat će madridski Real i Maccabi. Madriđani su do finala došli pregazivši najvećeg rivala Barcelonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dramatičnog prvog polufinalnog susreta između CSKA i Maccabija, drugo polufinale nije pružilo nikakvu rezultatsku neizvjesnost. Indisponirana Barcelona nije imala šanse protiv fantastičnog Reala koji je slavio sa za ovu fazu natjecanja nestvarnih 100-62.

Maccabi u infarktnoj završnici izborio finale Eurolige: U 14 sekundi 5 koševa!

Prošlog vikenda Barcelona je bila bolja u prvenstvu, činilo se da u Milano odlazi u boljoj formi, međutim na parketu je bila posve drugačija slika. Real je izgledao kao u prvom dijelu sezone kada je jednostavno bio nezadrživ, a Barcelona s druge strane izuzev Ante Tomića nije imala nijednog raspoloženog igrača.

Nakon izjednačene prve dionice, vrlo brzo su se Madriđani u drugih deset minuta odvojili i stvorili prednost koja je konstantno "plesala" na dvoznamenkastoj granici, a na poluvrijeme se otišlo s još uvijek dostižnih 45-37.

Međutim već od samog početka drugog poluvremena stvari su krenule krivim smjerom za Barcelonu. Realovi igrači jednostavno nisu mogli promašiti, punili su koš Barcelone koja je na drugoj strani bila sve nervoznija i brzopletija tražeći neku priliku za povratak u susret.

Ona nije došla već je prednost konstantno rasla te se zaustavila na konačnih 38 poena razlike - 100-62.

Ante Tomić na parketu je proveo 28 minuta i ubacio 16 poena uz šut 6-8 iz igre i osam uhvaćenih skokova te je jedini igrač Barcelone koji je imao dvoznamenkasti broj poena, a osim toga bio je i prvi skakač momčadi.

U redovima Madriđana raspoloženi Sergio Rodriguez ubacio je 21 poen i podijelio šest asistencija dok je Nikola Mirotić dodao 19 poena.

Madriđani će tako u nedjelju od 20 sati igrati za naslov prvaka Europe protiv Maccabija dok će CSKA i Barcelona odigrati "predigru" susretom za treće mjesto od 17 sati. (TS)

 

Euroliga, polufinale:

Real Madrid - Barcelona 100-62 (Rodriguez 21p, 6as / Tomić 16p, 8sk)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider