Košarka
SPORTOVI
Košarka
Srušio još jedan rekord

Ray Allen postao tricaški kralj doigravanja: 'Na ovom mjestu sam krenuo'

Najbolji tricaš svih vremena u NBA ligi, košarkaš Miami Heata Ray Allen, srušio je još jedan rekord kada su 'dalekometni' ubačaji u pitanju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ubačajem iz kuta u posljednjoj četvrtini protiv Milwaukee Bucksa Allen je ubacio 321. tricu u utakmicama doigravanja. Time je za jednu tricu premašio dosadašnjeg rekordera Reggieja Millera, a taj je učinak do kraja utakmice popravio još za jedan. Zanimljivo, Allen je rekord postavio protiv momčadi koja ga je draftirala kao petog 1996. godine.

''Razmišljao sam o vremenima kada sam prvi put stao na ovaj parket. Ironično je da sam postavio rekord na mjestu gdje sam krenuo u svoju životnu avanturu u NBA ligi'', rekao je Allen nakon utakmice.

Milleru su za 320 trica u doigravanju bile potrebne 144 utakmice, dok je Allen novi rekord postavio u 131. Podsjetimo, Allen je srušio Millera i po ukupnom broju trica u regularnom dijelu sezone još u sezoni 2010/2011.

Recimo i da Miami sigurno "plovi" prema polufinalu Istočne konferencije NBA lige, te trenutno ima vodstvo protiv Bucksa 3-0. Allen je u toj posljednjoj utakmici bio najefikasniji igrač s 23 poena. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider