Košarka
SPORTOVI
Košarka
mogu li iznenaditi?

Kompletan raspored i 'idealan' scenarij za hrvatske košarkaše u Riju!

Poznati su svi detalji odigravanja košarkaškog olimpijskog turnira u Rio de Janeiru...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija u subotu je u dramatičnoj završnici osvojila kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru pobjedom u finalu protiv domaćina Italije 84:78. Dan kasnije saznala je i da će igrati u skupini B olimpijskog turnira, zajedno sa Španjolskom, domaćinom Brazilom, Argentinom, Litvom i Nigerijom.

Prve četiri reprezentacije idu u četvrtfinale, a posljednja reprezentacija u tom četverolistu može se smatrati eliminiranom iako prolazi dalje. Zašto? Jer će vjerojatno ići na branitelje naslova i već godinama najbolju reprezentaciju svijeta SAD! Stoga je vrlo važno da naši košarkaši pokušaju izbjeći taj scenarij, a što će, s obzirom na jačinu naše skupine, biti veliki izazov!

Hrvatska će svoj nastup na Igrama otvoriti 7. kolovoza protiv Europskog prvaka i branitelja srebra od prije četiri godine iz Londona - Španjolske. Protiv moćnih Španjolaca nema pritiska, no zato će svaki idući dvoboj biti od velike važnosti. Izabranici Ace Petrovića igrat će svaka dva dana, a idući suparnik bit će Argentina predvođena Manuom Ginobilijem.

Nakon toga slijedi domaćin Brazil, potom papirnati autsajder Nigerija, a u posljednjem kolu aktualni viceprvak Europe Litva.

Idealan scenarij ne postoji, a najgori smo već spomenuli - četvrto mjesto u skupini. E sada. Ukoliko smo treći u skupini, izbjeći ćemo polovicu u kojoj će, ako bude prvi u skupini, igrati SAD, no četvrtfinale bi nam donijelo za suparnika, gotovo sigurno, Srbiju ili Francusku. Ako osvojimo drugo mjesto, idemo u polovicu gdje je SAD, ali s njim možemo igrati u polufinalu, ukoliko riješimo trećeplasiranu reprezentaciju iz skupine A - Srbiju ili Francusku (vjerojatno).

Zapravo idealan scenarij bio bi osvojiti grupu B! No za taj pothvat trebalo bi odmah na početku 'maznut' Španjolce, a potom slaviti u barem dvije od tri utakmice protiv Argentine, Brazila i Litve. Nigerija jednostavno mora pasti ako želimo do rezultata.

Realno, Hrvatska je u Torinu pokazala da može igrati odličnu košarku, da ima sjajnu generaciju i da se nema razloga bojati ikoga! Važno je ići utakmicu po utakmicu, baš kao i u Torinu.

Raspored hrvatske reprezentacije na Olimpijskim igrama:

7.8. Hrvatska - Španjolska

9.8. Hrvatska - Argentina

11.8. Hrvatska - Brazil

13. 8. Hrvatska - Nigerija

15. 8. Hrvatska - Litva

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider