Košarka
SPORTOVI
Košarka
na čemu je on?

VIDEO Nikada prije viđeno: '50 godina pratim NBA, ali ovo nisam doživio'

Rajon Rondo ostavio je komentatore bez riječi, a trenera doveo na rub ludila...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Pedeset godina pratim NBA i sveučilišnu košarku, ali ovo nikada u životu nisam doživio", rekao je komentator nakon što je ponajbolji razigravač u ligi Rajon Rondo zaradio dvije uzastopne tehničke pogreške jer nije želio izvesti loptu.

Sacramento Kingsi ugostili su Oklahomu City Thunder i 1.2 sekunde prije kraja prvog dijela gubili su 59:53, te imali loptu sa strane. Rondo je došao izvesti ubacivanje, ali je bio toliko nonšalantan da najprije nije ni uzeo loptu koju mu je sudac dva puta dodao, a onda ju je jednostavno predugo zadržao loptu u rukama.

Dvije uzastopne tehničke, dva uzastopna puta je Kevin Durant išao na liniju slobodnog bacanja i pogađao. Ovako nešto, da igrač dobije dvije tehničke pogreške zbog 'odgađanja utakmice' (delay of game), bez da se vrijeme pomaknulo, ne pamte ni najbolji poznavatelji košarke.

Rondo se po isteku vremena na poluvremenu htio još malo razgovarati sa sucima, ali ga je Cousins odvukao kako ne bi dobio još jednu tehničku. Istovremeno trener George Karl nije mogao vjerovati svojim očima...

Slične je stvari Rondo radio i u Dallas Mavericksima, koji su ga se riješili na kraju prošle sezone. Zaista je šteta da tako talentirani igrač ima neke svoje 'mušice' zbog kojih se ne može pokazati u najboljem mogućem svijetlu.

Da stvar bude gora po Sacramento, u rosteru imaju još jednog sličnog igrača. Štoviše riječ je o najboljem košarkašu momčadi DeMarcusu Cousinsu. On je u jednoj utakmici sposoban biti najbolji igrač planete, ali i uništiti sve dobro što je napravio nekim nepromišljenim potezom. Bilo ih je i na ovoj utakmici kada je zakačio s Kevinom Durantom u prvom, te sa Stevenom Adamsom u drugom poluvremenu.

Kingsi u svojim redovima imaju dvojicu talentiranih košarkaša, no obojica imaju problema s kontroliranjem svojih emocija. Potencijal je velik, ali će, boje se mnogi, propast...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider