Košarka
SPORTOVI
Košarka
Razmjena tri momčadi

Prvi veliki trade u NBA-u u 2013.: Memphis se odrekao Gaya!

U velikoj razmjeni u NBA ligi, u kojoj su sudjelovala tri kluba, dosadašnji prvi strijelac Memphis Grizzliesa Rudy Gay (26) završio je u Toronto Raptorsima…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da bi dobili sjajnog krilnog košarkaša, koji je s reprezentacijom SAD-a osvojio zlato na Svjetskom prvenstvu u Turskoj prije tri godine, Raptorsi su se odrekli 31-godišnjeg španjolskog razigravača Josea Calderona i 23-godišnjeg krilnog centra Eda Davisa. Memphis je Calderona odmah proslijedio u Detroit Pistonse koji su u suprotnom smjeru poslali 32-godišnje krilo Tayshauna Princea, kao i 24-godišnjeg krilnog igrača Austina Dayea. Spomenimo i da je, osim prve zvijezde ove razmjene Rudyja Gaya, Toronto od Memphisa dobio i iranskog centra Hameda Haddadija (27).

Gay je ove sezone imao prosjek od 17,2 poena i 5,9 skokova, pa s te strane predstavlja iznenađenje što ga se Memphis odrekao, posebno u situaciji kad drži visoko četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji. No, Gay je u srpnju prošle godine potpisao novi petogodišnji ugovor ''težak'' 82 milijuna dolara, pa se pretpostavlja da su si Grizzliesi željeli stvoriti financijski prostor za pojačanja predstojeće ljeto. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider