Košarka
SPORTOVI
Košarka
Potrebna operacija

Prvi šokovi uoči nove sezone: Bullsi opet ostali bez Rosea, novi udarac za Cavse

Chicago Bullsi će ponovno biti bez jednog od svojih najvećih zvijezda Derricka Rosea, koji je na prvom momčadskom treningu za novu NBA sezonu dobio udarac u lice zbog kojeg će u srijedu morati na operaciju, objavili su Bullsi na svom službenom internetskom portalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Procjene o tome kad će se Rose moći vratiti na parket, liječnici će donijeti tek nakon operativnog zahvata.

Rose je na treningu dobio udarac laktom u lice, od kojeg mu je stradala lijeva jagodična kost. Pregledom u Rush University Medical Centeru u Chicagu liječnici su ustanovili kako je ozljeda takve prirode da zahtijeva operativni zahvat.

Najkorisniji igrač regularnog dijela NBA sezone iz 2011. godine doista nema sreće s ozljedama. U posljednje tri sezone odigrao je ukupno 100 utakmica od 246 mogućih. Prošle je sezone u prosjeku ubacivao 17,7 koševa i imao 4,9 asistencija po utakmici.

Bullsi će prvu utakmicu u predsezoni odigrati 6. listopada, kad će ugostiti Milwaukee Buckse. Prva utakmica Bullsa u novoj NBA sezoni na rasporedu je 27. listopada, kad će u United Centeru gostovati Cleveland. Ne bude li spreman do tada, kao najizglednije zamjene za Roseovu razigravačku poziciju nameću se Kirk Hinrich i Aaron Brooks.

 

Za Imana Shumperta, 25-godišnjeg beka prošlogodišnjih finalista NBA lige Cleveland Cavaliersa, nova sezona neće početi krajem listopada, jer će zbog ozljede desnog zgloba zapešća u srijedu biti operiran i tri će mjeseca biti izvan parketa.

Shumpert je ozlijeđen pri udarcu rukom u obruč kod kojeg je nastala ruptura ovojnice odmicača šake. Liječnici su utvrdili da je Shumpertu potrebna operacija, a predviđaju da će oporavak potrajati možda i 14 tjedana. To bi značilo da će se Shumpert suigračima pridružiti tek početkom siječanja.

Shumpert se Cavsima priključio sredinom prošle sezone, kad je u tradeu došao iz New York Knicksa. U dresu Clevelanda je u 38 utakmica regularne sezone ubacivao 7,2 koša po utakmici, ima0 3,8 skokova i 1,5 asistencija.

Ozljede su skupo stajale Cleveland u prošlogodišnjem doigravanju, u kojem su prvo ostali bez krilnog centra Kevina Lovea (operacija ramena), a potom i bez razigravača Kyrieja Irvinga (koljeno), pa je najveći dio tereta u finalnoj seriji protiv Golden Statea pao na LeBrona Jamesa. On na kraju, ipak, nije uspio sam dovući Cavse do toliko željenog naslova prvaka.

I Love i Irving su još uvijek u procesu rehabilitacije te nemaju čvrstu procjenu kad bi se mogli ponovno naći u akciji. Love je počeo trenirati, ali odvojeno od ostatka momčadi. Irving će također proći dio pripremnog kampa, ali uz posebna ograničenja. Dobra vijest za navijače Clevelanda jest da je LeBron James zdrav, oran i spreman za još jedan pokušaj osvajanja prvog naslova u klupskoj povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider