Košarka
SPORTOVI
Košarka
Samo dvojica u povijesti

Prvi nakon Kukoča: 'Izjednačiti učinak Tonija je uistinu čudesno!'

Grčki košarkaš Olympiacosa Vassilis Spanoulis proglašen je treći put u karijeri, te drugu godinu zaredom najkorisnijim igračem (MVP) završnog turnira (Final Four) Eurolige, koji je u nedjelju okončan u londonskoj O2 Areni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Olympiacos je pobjedama nad CSKA-om 69-52 u polufinalu i Real Madridom 100-88 u finalu uspio u Londonu obraniti naslov prvaka Europe koji je osvojio i godinu dana ranije u Istanbulu.

Spanoulis se trećom nagradom za MVP-a Final Foura pridružio našem legendarnom košarkašu Toniju Kukoču, koji je dosad jedini triput bio imenovan za to priznanje…

''Osjećaj je sjajan i nevjerojatan. Zapravo vam uopće ne mogu opisati kako se osjećam. Zahvaljujem se svojim suigračima, trenerima i našim fantastičnim navijačima. Ne mogu vam uopće opisati koliko nam znači novi naslov prvaka Europe, koliko je to za nas veliko postignuće. Osvojiti po treći puta nagradu MVP na Final Fouru i izjednačiti se s Tonijem Kukočem je za mene nešto stvarno čudesno'', izjavio je Spanoulis.

Postao je Spanoulis drugi igrač u povijesti natjecanja koji je izabran za MVP-a Final Foura u istoj sezoni u kojoj je postao i MVP cijele sezone Eurolige. Prije njega je to učinio njegov bivši suigrač Dimitris Diamantidis 2011. godine. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider