Košarka
SPORTOVI
Košarka
Brooklyn vodio, ali...

Prvi finalisti konferencija: Miamiju drama, San Antonio furiozan

Košarkaši Miami Heata i San Antonio Spursa prvi su finalisti konferencija NBA lige. Prošlosezonski finalisti eliminirali su Brooklyn odnosno Portland u petim utakmicama serije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Aktualni prvaci iz Miamija imali su težak posao u petoj utakmici pred svojim navijačima, no u konačnici su upisali tijesnu 96:94 pobjedu, kojom su izborili četvrti uzastopni konferencijski finale. Heat je gubio veći dio drugog poluvremena, no onda se u posljednjoj minuti utakmice, kao i u lanjskom finalu protiv Spursa, ukazao Ray Allen i odveo aktualne prvake do pobjede.

Brooklyn je vodio 91:90 kada je najbolji tricaš svih vremena iz kuta stavio tricu za vodstvo od dva poena razlike. Shaun Livingston je nakon toga promašio šut za poravnanje 22 sekunde prije kraja, nakon čega su gostujući košarkaši faulirali Allena, koji je potom pridodao još dva poena s crte slobodnog bacanja. Joe Johnson, najbolji strijelac susreta s 34 poena, je 11 sekundi prije kraja ubacio tešku tricu, smanjio na samo poen razlike, nakon čega je Heat na crtu slobodnog bacanja poslao LeBrona Jamesa.

Najbolji igrač današnjice je promašio prvo bacanje, ali je stavio drugo za vodstvo 96:94. Brooklyn je imao posljednji napad na utakmici, ali su Allen i James zajedničkim snagama izbili loptu Johnsonu, nakon čega je krenulo veliko slavlje domaćih košarkaša i navijača. James je utakmicu završio s 29 poena, 9 skokova i 5 asistencija, dok je Dwyane Wade pridodao poen manje. Miami će u finalu konferencije igrati protiv pobjednika serije između Indiane i Washingtona, a trenutni rezultat u tom dvoboju je 3:2 za momčad iz Indianapolisa.

Prošlogodišnji finalisti San Antonio Spursi su daleko lakše upisali pobjedu protiv Trail Blazersa, 104:82, kojom su se plasirali u treći uzastopni konferencijski finale Zapada. Spursi su odigrali odličnu utakmicu na obje strane parketa, no istu je pokvarila čini se ozbiljnija ozljeda Tonyja Parkera, koji je napustio igru nakon 10 minuta igre u prvoj četvrtini, te se više nije vraćao na parket!

San Antonio su do pobjede predvodili Danny Green i Kawhi Leonard koji su ubacili po 22 koša, dok je Tim Duncan pridodao 16 uz osam skokova. Spursi su na poluvremenu vodili sa sedam poena razlike, a goste su slomili krajem treće i početkom posljednje četvrtine kada je razlika narasla i do 28 poena!

San Antonio će u konferencijskom finalu igrati protiv pobjednika serije između Oklahome City Thundera i Los Angeles Clippersa. Thunder u tom dvoboju vodi s 3:2.

NBA doigravanje, polufinale konferencija, 5. utakmice:

Istok

Miami – Brooklyn 96:94 (James 29k, 9s, 5a, Wade 28k, 2s, 3a / Johnson 34k, 7s)

Miami dobio seriju 4:1

Zapad

San Antonio – Portland 102:84 (Leonard 22k, 7s, Green 22k, 9s / Aldridge 21k, 10s, Lillard 17k, 10a)

San Antonio dobio seriju 4:1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider