Košarka
SPORTOVI
Košarka
On vuče Cibonu

Priča o Dariju Šariću: Kako je šibenski dragulj 'eksplodirao'

Dario Šarić piše svoju drugu sezonu u Ciboni. I što je još važnije - napreduje. I to krupnim koracima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od talentiranog klinca s malo iskustva Dario Šarić pretvorio se u najkorisnijeg pojedinca cijele ABA lige, koji pri tome Cibonu vodi prema Final fouru.

"Odlaskom Janninga, Strawberryja i Žižića otvorena mi je neka pozicija glavnog igrača, uz Blassingamea, u ekipi. Treneri su mi ustupili to mjesto i sigurno - ja sam zadovoljan i dobro izgleda do sada", kaže Šarić.

Velik iskorak u kratkom razdoblju, naglasit će 19-godišnji košarkaški dragulj, došao je kao plod napornog rada: "Taj nekakvi rad, trud, ta nekakva patnja, eto sad proizlazi u dobro u smislu da sam zadovoljan, da se dobro igra i da je tu, što je najbitnije, rezultat cijele ekipe."

Trezveno razmišljanje definitivno je glavna karakterna crta Darija Šarića. Takvo što posebno se ističe kada ga pitate za NBA. Mnogi prognoziraju da će na sljedećem draftu biti izabran među 14 najboljih, ali Darija to ne opterećuje: "Mislim da moja prava kvaliteta nije dorasla, u ovom trenutku, NBA ligi, ali sigurno uz nekakvi rad uz prave utakmice, ako ovako nastavim - tko zna, možda će jednog dana bit dovoljno. To ćemo sve vidit."

Ono čime oduševljava svoje trenere i širu košarkašku javnost jest želja za radom. Slaven Rimac nedavno je naglasio kako Šarića ne treba tjerati na trening, već da ode s treninga: "Moram bit uporan, moram radit. Kako se kaže - to ti ne može garantirati da ćeš uspjet, ali bez tog sigurno ne možeš uspjet."

Ciboni slijede dva velika ispita - gradski derbi sa Cedevitom, pa onda u Draženov dom dolazi Partizan. Nove prigode za dokazivanje koje će Dario Šarić, uvjereni smo, iskoristiti na najbolji način.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider