Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čudesni 36-godišnjak

Poznati svi sudionici NBA All-Stara: Duncan 14. put u karijeri na spektaklu

Houston će 17. veljače biti domaćin All Star NBA utakmici, a u četvrtak su, nakon ranije obznanjenih najboljih petorki Istoka i Zapada, postali poznati i ostali učesnici ovog košarkaškog spektakla...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo podsjetimo da će petorke predvoditi na Istoku LeBron James i Dwyane Wade (oba iz Miamija), Rajon Rondo i Kevin Garnett (oba iz Bostona), te Carmelo Antohny (New York). Na drugoj će strani, zapadnjačkoj, stajati Kobe Bryant i Dwight Howard (oba iz LA Lakersa), Chris Paul i Blake Griffin (oba iz LA Clippersa), te Kevin Durant (Oklahoma City).

Najzanimljivija vijest kada su u pitanju izabrani rezervni igrači jest dolazak u Houston 36-godišnjeg vremešnog, ali i dalje sjajnog centra San Antonija Tima Duncana. S obzirom na njegovu ovosezonsku statistiku (17,5 poena, 9,8 skokova i 2,7 blokade po utakmici) ovakav poziv nije čudan, ali treba reći da je uslijedio nakon što prošle sezone, po prvi puta u karijeri, Duncan nije igrao na All Star ogled. Igranje u Houstonu će Duncanu biti četrnaesto pojavljivanje na All Star utakmici.

Na Zapadu će mu društvo među rezervama raditi njegov suigrač Tony Parker, pa James Harden (Houston), Russell Westbrook (Oklahoma City), David Lee (Golden State), Zach Randolph (Memphis) i LaMarcus Aldridge (Portland).

Na Istoku se dvojcu James-Wade priključio njihov suigrač Chris Bosh, što će mu biti osmo igranje na All Star utakmici u karijeri. Chicago će predstavljati Luol Deng i Joakim Noah, a pozvani su još Tyson Chandler iz New Yorka, Kyrie Irving iz Clevelanda, Paul George iz Indiane i Jrue Holiday iz Philadelphije.

Rezervne su igrače birali treneri svih NBA momčadi, s tim da nisu mogli glasovati za one koji su u njihovim klubovima, a u slučaju ozljeda igrača koji su izabrani za All Star naknadnu će rezervu odrediti sam David Stern, prvi čovjek NBA lige.

Podsjetimo da je najviše navijača NBA lige glasovalo za Kobea Bryanta (1,591.437), koji je za skoro osam tisuća glasova pretekao LeBrona Jamesa. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider