Košarka
SPORTOVI
Košarka
Konferencijska finala

Poznati NBA finalisti Istoka i Zapada

Poznata su posljednja dva sudionika konferencijskih finala u NBA ligi. Na Istoku se aktualnom prvaku Miamiju pridružila Indiana, dok će na Zapadu suparnik San Antoniju biti Oklahoma City...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oklahoma City Thunder je u šestoj utakmici polufinala Zapada slavio u Los Angelesu protiv domaćih Clippersa sa 104-98, te na taj način riješio seriju u svoju korist s 4-2. Briljirao je MVP lige Kevin Durant s 39 koševa, 16 skokova i pet asistencija, dok se Russell Westbrook probudio nakon lošijeg starta i zaključio dvoboj s 19 poena i 12 asistencija.

Clippersi su tijekom prve četvrtine kreirali velikih 16 koševa prednosti, ali nisu to znali sačuvati. Imali su kontrolu tijekom većeg dijela prvih triju dionica, ali Durant je cijelo vrijeme držao goste blizu, a onda na prijelazu iz treće u posljednju četvrtinu predvodio seriju 30-10 i odveo Thunder u konferencijski finale po treći put u posljednje četiri sezone.

Spomenimo još da su kod Clippersa i ovom prilikom najbolji bili Chris Paul s 25 koševa i 11 asistencija, te Blake Griffin s 22 poena, osam skokova i osam asistencija.

U finalu Istoka ćemo kao i lani gledati okršaj Miamija i Indiane. Prošle sezone je Heat bio bolji u sedam utakmica, ali ovom prilikom će Pacersi imati prednost domaćeg terena u eventualnom sedmom dvoboju. Prva se utakmica igra u nedjelju u Indianapolisu.

Pacersi su u četvrtak zaključili polufinalnu seriju protiv Wizardsa, pobijedivši u šestoj utakmici u Washingtonu s 93-80. Ispustila je Indiana u drugom poluvremenu 16 koševa prednosti, dopustila domaćima da u jednom trenutku i povedu (74-73), ali onda je ponovno stisnula gas i zaključila priču.

Mijenjali su se u ovoj seriji junaci Indiane, a u četvrtak je red došao na Davida Westa koji se istaknuo s 29 koševa. Lance Stephenson je dodao 17, uz osam asistencija, a Paul George 12. Kod domaćih je Marcin Gortat ubacio 19 koševa, Bradley Beal mu se priključio sa 16, a Nene Hilario s 15 poena.

 

NBA doigravanje, konferencijski polufinale:

Istok

Washington - Indiana 80-93 (Gortat 19k, Beal 16k / West 29k, Stephenson 17k)

(Indiana dobila seriju s 4-2)

 

Zapad

LA Clippers - Oklahoma City 98-104 (Paul 25k, 11a, Griffin 22k / Durant 39k, 16s, Westbrook 19k, 12a)

(Oklahoma City dobio seriju s 4-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider