Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nema završnog turnira

Poznati datumi doigravanja za prvaka ABA lige

Na sastanku Skupštine tvrtke ABA Sidro d.o.o. jednoglasno je utvrđeno da će polufinalna serija doigravanja košarkaške ABA lige započeti 14. travnja, a najkasniji termin moguće pete utakmice finala je 2. svibnja, objavljeno je na službenom internetskom portalu regionalne lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon osam godina format doigravanja, koje će zamijeniti završni turnir četiri najbolje momčadi, vraća se u regionalnu košarkašku ligu. Na svom nedjeljnom sastanku u Zagrebu skupštinari tvrtke ABA Sidro d.o.o. koja vodi natjecanje, jednoglasno su utvrdili da će prve utakmice polufinala doigravanja biti odigrane 14. travnja, a da će moguća peta utakmica finala biti odigrana najkasnije 2. svibnja.

U polufinalu doigravanja igrat će četiri najbolje plasirane momčadi nakon 26 utakmica ligaškog dijela natjecanja. I polufinalna i finalna serija bit će igrana na tri pobjede u formatu 2-2-1, s time da će boljeplasirana momčad iz ligaškog dijela imati prednost domaćeg terena, što znači da će biti domaćin u prve dvije i eventualnoj petoj, odlučujućoj utakmici.

Prema odluci Skupštine ABA lige termini polufinalnih utakmica su 14.4., 15.4., 18.4. te po potrebi 19.4. i 22.4. Završe li oba polufinalna para prije posljednjeg datuma, finale će započeti ranije i završiti prije 2. svibnja. U slučaju da oba polufinala budu odlučena u petoj utakmici finalna će serija započeti 25.4. Druga utakmica je na rasporedu 26.4., sljedeća 29.4, a po potrebi će se igrati i 30.4. te 2.5.

Izglasani datumi polufinale i finalne serije mogu biti promijenjeni u slučaju da se košarkaši Crvene zvezde plasiraju u četvrtfinale Eurolige.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider