Košarka
SPORTOVI
Košarka
s 35 godina

Povratak u Lakerse nakon mučenja u New Yorku

Metta Worls Peace, američki košarkaš ranije poznat pod imenom Ron Artest, potpisao je ugovor s Los Angeles Lakersima, objavio je klub u petak na svojim službenim stranicama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trajanje ugovora nije obznanjeno ali mediji nagađaju da se radi o najmanje godinu dana. 

"To je rođeni natjecatelj, njegova je karijera puno bliža kraju nego početku, ali vidio sam ga u utakmicama posljednjih par tjedana i još je vrlo učinkovit na terenu iako se radilo o igranju 20-30 minuta, a ne o cijeloj NBA utakmici", kazao je jedan od čelnika Lakersa.

Metta World Peace, koji ima 35 godina, jedan je od najpoznatijih NBA košarkaša, više zbog svojih  ispada nego zbog osvojenih nagrada među kojima je naslov NBA prvaka osvojen baš s Lakersima 2010.

Do sada je igrao u Chicago Bullsima (1999.-2002.), Indiana Pacersima (2002.-2006.), Sacramento Kingsima (2006.-2008.) i Houston Rocketsima (2008.-2009.), zatim je proveo četiri sezone u Lakersima od 2009. do 2013. da bi se priključio New York Knicksima na manje od sezone.

Poslije New Yorka je otišao u Kinu gdje je uzeo ime "The Panda's Friend" (Pandin prijatelj) i igrao za kineskog prvoligaša Sichuan Blue Whales. U prosincu 2014. je prešao u talijanski klub Cantu.

Lakersi su i u sezoni 2014./15., drugi put zaredom, propustili doigravanje NBA, što je prvi put u njihovoj sjajnoj povijesti.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider