Košarka
SPORTOVI
Košarka
Šokantna utakmica

Povijesna pobjeda Cibone: Tukli Zvezdu u Beogradu i izborili Euroligu!

Košarkaši Cibone plasirali su se u finale ABA lige!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Cibona je u Beogradu na Final Fouru Eurolige pobijedila Crvenu zvezdu 75:70. Ovom pobjedom Vukovi su izborili nedjeljno finale s boljim iz ogleda Cedevite i Partizana, ali puno je važnija činjenica da je izboren nastup u Euroligi sljedeće sezone.

U dramatičnom dvoboju imali su veliku prednost tijekom cijelog susreta, a onda je Zvezda u završnici stvorila pritisak i natjerala Cibose na nekoliko olako izgubljenih lopti te došla nadomak poravnanja. Ipak, domaćin nije psihološki izdržao, nije uspio preuzeti vodstvo i Cibosi nakon slobodnih bacanja Blassingamea pa zatim i promašene trice Simonovića poslije koje je Rozić ubacio za konačnih 75:70, odlaze u finale!

"Svaka čast mojim igračima. Vrlo je teško pobijediti ovakvog protivnika na njegovom terenu. Imali smo pad u zadnje četiri minute, ali to je moralo doći. Drago mi je prije svega zbog ovih igrača. Nije nam važno protiv koga igramo, vjerujemo u svoju kvalitetu i dobri smo ako se držimo osnovnih dogovora. Niti da smo izgubili ne bih imao primjedbi svojim igračima. Cijelu sezonu kemijamo i ovaj put nam se ta kocka isplatila. Zvezda je bila zbunjena i puno toga je promašila. Pritisak i veliki ulog su učinili svoje", izjavio je trener Cibone Slaven Rimac nakon utakmice.

Od početka susreta Cibosi su bili bolji protivnik, imali su tijekom drugog poluvremena i 18 poena prednosti, a prednost je tijekom posljednje četvrtine iznosila i visokih plus 16 da bi u kaotičnoj završnici Cibona ipak imala više živaca.

Crvenu zvezdu je uništio katastrofalan šut za tri poena (2-32) kao i Cibonin duet Dario Šarić (21 poen, 15 skokova, šest asistencija) - Jerel Blassingame (28 poena, devet asistencija). U redovima Crvene zvezde Jaka Blažić je bio najbolji s 25 poena.

Drugog finalistu dat će dvoboj između Partizana i Cedevite koji se igra u petak, na istom mjestu i u isto vrijeme, od 20:00.

ABA liga, polufinale:

Crvena zvezda - Cibona 70:75 (Blažić 25k, 6sk / Blassingame 28k, 9as, Šarić 21k, 15sk, 6as)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider