Košarka
SPORTOVI
Košarka
Puno je kombinacija

Portoriko pobijedio Filipine i zakomplicirao situaciju Hrvatskoj

Košarkaši Portorika pobijedili su Filipine sa 77-73 u utakmici 4. kola skupine B Svjetskog prvenstva u Španjolskoj te zakomplicirali situaciju hrvatskim košarkašima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Istina, još uvijek Repešini izabranici sudbinu drže u svojim rukama, ali nakon dvije uvodne pobjede, a uoči dvoboja sa Senegalom, nitko nije mogao ni slutiti da bi Hrvatska mogla strahovati za plasman u osminu finala.

U takvoj situaciji hrvatski će se košarkaši naći u slučaju poraza od Grčke te uz uvjet da Argentina pobijedi Senegal. Tada će u četvrtak, u posljednjem kolu, Hrvatska protiv Portorika igrati utakmicu za plasman u osminu finala, u kojoj bi poraz značio i oproštaj hrvatskih košarkaša od nastupa na Svjetskom prvenstvu.

Portoriko je do pobjede protiv Filipina stigao u završnoj minuti, u kojoj su Portorikanci pogodili pet od šest slobodnih bacanja, a njihov najbolji igrač JJ Barea postigao pet od svojih 30 koševa. Filipince je, kao i dosad, predvodio centar Brooklyn Netsa, Andray Blatche sa 25 poena i 14 skokova.

Filipini su porazom od Portorika izgubili sve izglede za prolaz u osminu finala, a Portorikanci se nadaju da bi za utakmicu protiv Hrvatske mogli na raspolaganju imati Carlosa Arroya i Angela Vassalla koji su propustili dvoboj s Filipinima, a na popisu ozlijeđenih pridružio im se i iskusni centar Daniel Santiago. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider