Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hezonja skroman u porazu

VIDEO Pop nakon poraza od učenika: ''Drago mi je da smo ih razveselili''

Hrvatski košarkaš Mario Hezonja postigao je pet koševa za Orlando Magic koji je na gostovanju poražen kod Indiana Pacersa 104-117.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hezonja je na parketu Bankers Life Fieldhousea proveo pet minuta pogodivši jednu tricu i realiziravši dva slobodna bacanja. Iz igre je imao šut 1-2, te 2-2 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i jednu blokadu.

Bila je to ''jednosmjerna utakmica'' u kojoj je Indiana povela u trećoj minuti utakmice i više nije ispuštala vodstvo. Pacersi su mirno održavali prednost, a šest minuta prije kraja utakmice imali su i najvećih +20 (105-85).

"Dobro smo se zabavili, vjerujem kako su i naši navijači bili zadovoljni. Dečki su bili sjajni, 'nahranili' su me brojnim loptama," kazao je Myles Turner s 23 koša i 12 skokova najbolji igrač u pobjedničkim redovima. Paul George je dodao 19, a Aaron Brooks 14 koševa za drugu uzastopnu pobjedu Pacersa nakon četiri poraza u nizu.

U gostujućim redovima najefikasniji su bili Nikola Vučević s 18 koševa i 11 skokova, te Serge Ibaka i Jeff Green sa po 17 koševa.

U najzanimljivijem susretu večeri Atlanta je u Philips Areni nakon produžetaka pobijedila San Antonio 114-112. Najsretnija osoba te večeri zasigurno je bio trener Hawksa Mike Budenholzer koji je napokon dočekao prvu pobjedu protiv svog bivšeg šefa Gregga Popovicha. Budenholzer je čak 17 godina bio asistent Popovichu u redovima Spursa, a potom je 2013. preuzeo Hawkse. Otkako je stigao u Atlantu izgubio je svih šest međusobnih ogleda protiv svog bivšeg šefa. Bila je to i prva pobjeda Hawksa protiv Spursa u posljednjih 11 susreta.

"U redovima Spursa sam proveo niz sjajnih godina. Međutim, nisam razmišljao o dosadašnjim utakmica. Na kraju, ovu su pobjedu izborili igrači, a ne ja", kazao je Budenholzer, dok je Popovich dodao: "Znam da je Budenholzeru pobjeda više značila. Drago mi je što smo svojim porazom donijeli drugima sreću i zadovoljstvo."

Vrlo lako se moglo dogoditi da San Antonio i ovoga puta izađe kao pobjednik. Hawkse je spasio Tim Hardaway Jr. koji je tri sekunde prije kraja susreta zabio tricu za produžetak (100-100). Spursi su imali tri sekunde za pobjedu, ali je Kawhi Leonard promašio šut za dva. U produžetku je Atlanta povela 112-106, Spursi su uzvratili serijom 6-0, a potom su Hardaway i Dennis Schröder realizirali po jedno bacanje za vodstvo 114-112. U zadnje tri sekunde Leonard je još jednom pokušao, ali je promašio kao i u zadnjim sekundama regularnog dijela.

Hawkse su do pobjede predvodili Paul Millsap s 32 koša i 13 skokova, te Hardaway koji je sa 29 koševa izjednačio učinak karijere. Kod gostiju, koji su upisali tek treći porazu na 19 gostovanja ove sezona, najefikasniji su bili LaMarcus Aldridge sa 27 koševa i 13 skokova, te Tony Parker sa 22 koša i šest asistencija.

Detroit Pistonsi su pobijedili Miami Heat 107-98 iskoristivši činjenicu što su gosti nastupili bez petorice igrača. Zbog ozljeda su izostali Goran Dragić, Dion Waiters, Justise Winslow, Josh McRoberts i Hassan Whiteside.

"Upozoravao sam igrače da se zbog toga ne smiju opustiti. Poslušali su me," kazao je trener Pistonsa Stan Van Gundy. Detroit su do pobjede predvodili Reggie Jackson s 27 koševa, Andre Drummond s 25 koševa i 18 skokova, te Kentavious Caldwell-Pope s 23 koša. Kod gostiju najefikasniji su bili James Johnson sa 20 koševa i sedam skokova, te Wayne Ellington s 18 koševa.

Toronto Raptorsi su na krilima Kylea Lowryja i DeMara DeRozana pobijedili LA Lakerse 123-114. Lowry je zabio 41 koš uz devet skokova i sedam asistencija, dok je DeRozan ubacio 31 koš.

"Nije bilo loše, posebno posljednja četvrtina," kazao je Lowry koji je u posljednjoj dionici zabio 20 koševa. U redovima Lakersa najefikasniji su bili D'Angelo Russell sa 28 i Nick Young sa 26 koševa. Ivica Zubac nije nastupio za Lakerse.

Portland je pobijedio Minnesotu 95-89, a najbolji igrač utakmice bio je C.J. McCollum uz učinak karijere od 43 koša. McCollumu je to bila sedma utakmica ove sezone u kojoj je zabio 30 i više koševa. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Andrew Wiggins s 24 koša.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider