Košarka
SPORTOVI
Košarka
Argentina rutinski

Popunjena još dva mjesta za OI: Veliko iznenađenje u Meksiku

Košarkaši Argentine i Venezuele izborili su nastup na Olimpijskim igrama koje će se sljedeće godine (5-21. kolovoza) održati u Rio de Janeiru, a to su pravo izborili plasmanom u finale Američkog prvenstva koje se održava u Ciudad Mexicu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je u polufinalu sa 78-70 svladala domaćina Meksiko, dok je Venezuela iznenadila Kanadu pobjedom 79-78.

Argentince je do novog uspjeha predvodio 35-godišnji veteran Luis Scola sa 18 koševa i 10 skokova, dok je kod Meksika najbolji bio Jorge Gutierrez sa 17 ubačaja.

Veliko iznenađenje u drugom polufinalu kreirali su Windi Gratesol sa 20 i Heissler Guillent sa 19 poena, dok je pobjedničko slobodno bacanje postigao Gregory Vargas. Kod Kanade jedini raspoložen za igru u ključnoj utakmici bio je Kelly Olynyk sa 34 pogotka i 13 skokova.

Još ranije su plasman na OI izborili Brazil kao domaćin, SAD kao svjetski prvak, Australija kao prvak Oceanije i Nigerija kao prva Afrike.

Na OI će i finalisti EuroBasketa koji završava sljedeće nedjelje, te prvak Azije s natjecanja koje počinje za 11 dana u Kini, dok će se za preostala tri mjesta na kvalifikacijskim turnirima sljedeće godine boriti 18 reprezentacija - tri domaćina kvalifikacijskih turnira, doprvak Oceanije Novi Zeland, Angola, Tunis i Senegal kao drugi, treći i četvrti iz Afrike, momčadi koje zauzmu pozicije od trećeg do sedmog mjesta na EuroBasketu, sastavi koji će zauzeti treće, četvrto i peto mjesto na Američkom prvenstvu, te drugi, treći i četvrti s Azijskog prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider