Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ništa od Eurobasketa

Pop najavio kraj: 'Nije realno očekivati da ću se vratiti u reprezentaciju'

Popović za Tomasa, Tomas za Popovića. Tako je to godinama izgledalo u reprezentaciji, ali na Eurobasketu u Sloveniji vjerojatno nećemo gledati nijednog.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Jednostavno, morao sam uzeti slobodno ljeto jer ne bi bilo pošteno prema nikom u reprezentaciji ni prema meni samome da tražim nekakve posebne tretmane. Imam problema s leđima", priča nam Popović.

Pred Repešom i ostatkom posade je tako još jedno ljeto u kojem se traži ozbiljan rezultat s izostancima brojnih igrača iz ozbiljnih klubova: "Ja ne igram niti zbog Repeše, niti zbog Spahije niti zbog bilo kojeg drugog trenera niti Danka Radića već isključivo zbog Hrvatske i reprezentacije. I kad smo ispadali na pola koša i kad smo gubili 20-30 razlike od autsajdera ja sam se uvijek odazivao", ističe Pop.

O konačnom zbogom možda je još prerano razgovarati, ali: "Ne želim reći da je to definitivno zbogom, međutim nije ni realno očekivati da ću se s 32 godine vratiti u reprezentaciju i igrati velika natjecanja."

U Sloveniji ćemo prvi put gledati format Eura s 24 reprezentacije, ali i najjače momčadi bez nekih glavnih igrača.

"Ti otkazi ne znači da će natjecanje biti puno slabije, ne znači da će u reprezentaciji biti puno slabije. Zbog nedostatka zvijezda neće biti ista popularnost, ali kvaliteta neće puno pasti", tvrdi Popović.

Kvaliteta Hrvatske je već ozbiljno narušena, a pripreme nisu ni počele. Šteta, jer nikada nismo imali toliko igrača s dobrim sezonama u svojim klubovima...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider