Košarka
SPORTOVI
Košarka
Masovna tučnjava navijača

Drama u Ateni: Nakon krvavih obračuna Panathinaikosu naslov!

Košarkaši Panathinaikosa osvojili su 15. naslov pobjednika kupa protiv Olympiakosa (81-78) u finalu kojeg se zacijelo nitko ne želi dugo sjećati...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, utakmica je najprije kasnila zbog tučnjave navijača na tribinama i korištenja pirotehnike, prilikom čega je centar Olympiakosa Kyle Hines pogođen petardom. Potom je susret ponovno prekinut zbog još veće tučnjave početkom druge četvrtine, a sudac je odlučio igrače odvesti u svlačionicu, te narediti policiji da isprazni dvoranu kako bi se utakmica mogla nastaviti.

Po povratku na parket u mukom ispunjenu dvoranu, igrači Panathinaikosa bolje su se snašli. Vodili su već tada 26-17, ali je njihova prednost narasla i do 17 razlike tijekom prvog dijela. Na poluvrijeme je Olympiakos ipak otišao s "tek" -11.

U drugom je dijelu aktualni prvak Europe (Olympiakos) u potpunosti vratio ravnotežu, te krajem utakmice čak i poveo 72-71. No, Panathinaikos je odgovorio serijom 7-0 u svega minutu i pol, te je tu susret praktički bio riješen.

Uz kapetana Dimitrisa Diamantidisa (19 poena) sjajnu je utakmicu odigrao hrvatski razigravač Roko Ukić koji je ubacio 18 koševa. (TS)

Grčki košarkaški kup, finale:

Panathinaikos - Olympiakos 81-78

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider