Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nećete požaliti

Pogledajte deset najboljih poteza dosadašnjeg dijela Eurobasketa

Donosimo vam deset najboljih poteza u dosadašnjem dijelu Europskog košarkaškog prvenstva u Sloveniji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U izboru asistencija, zakucavanja, šuteva za pobjedu, blokada, timske igre i solo prodora izabrali smo ono najbolje. Ovdje je deset izvrsnih poteza koji su lako mogli biti i u drugačijem poretku, no mi smo se odlučili za ovakav redoslijed...

10. Asistencija De Cola za Batuma

Dosad je na Eurobasketu viđeno mnogo zakucavanja i kontre i polukontre, ali potez francuskih NBA igrača, Nanda de Cola i Nicolasa Batuma, za nijansu je bio kvalitetniji od ostalih. Veličanstveno alley-oop zakucavanje.

9. Odlična suradnja hrvatskih košarkaša

Najbolji prikaz timske igre Hrvatske. Šarić je preveo loptu, dodao Rudežu, odmah utrčao, dobio povratnu loptu i lijepo asistirao za Žorića kojemu nije preostalo ništa drugo nego zakucati.

8. Bogdanović sa zvukom sirene

Nažalost, ne radi se o našem Bogdanoviću nego srpskom reprezentativcu koji je zabio tricu preko ruke sa zvukom sirene na isteku treće četvrtine. Kalinić je izveo loptu ispod koša, a Bogdanović pogodio za manje od tri sekunde.

7. Nevjerojatan koš Cincadzea izvan ravnoteže

Gruzijac Cincadze je pokazao kako se radi o odličnom playmakeru koji zna dobro razigrati suigrače, ali i pogoditi 'nemoguće'. Jedan takav šut stavio je i Hrvatskoj, ali onaj protiv domaćina bio je još bolji. Izvan ravnoteže preko Joksimovića.

6. Potvrda veličine Veselog

Jan Vesely najbolji je igrač dosadašnjeg prvenstva. Nalazi se među vodećim strijelcima (17,0 poena), najbolji je skakač (11,2 skoka) i sjajni bloker. Teško je bilo izdvojiti najbolje od njega, pa smo se odlučili za ponajbolje 'banane' na prvenstvu, dvije uzastopne protiv Slovenije.

5. Briljantna asistencija Schaffartzika

Bilo bi nepošteno ne svrstati među deset najboljih prvog asistenta Eurobasketa. Nijemac Schaffartzik autor je sjajne asistencije bez gledanja za Maika Zirbesa. Potez je tim bolji što je bio na postavljenu ukrajinsku obranu.

4. Pobjednički koš Janičenoksa

Koš koji je vjerojatno uveo Latviju u drugi krug. Janičenoksu se ruka nije zatresla u najbitnijem trenutku. Pogodio je tricu iz kornera šest sekundi prije kraja utakmice i kreirao veliko iznenađenje protiv Crnogoraca.

3. Monstruozno zakucavanje Nedovića

U moru zakucavanja u Sloveniji malo je onih koja bi mogla konkurirati i NBA zvijezdama. Jedno takvo bilo je ono srpskog košarkaša Nedovića koji je pokazao zašto je ove godine draftiran od Golden State Warriorsa.

2. Blokada Wrighta i trica Teletovića

Znamo da bi mnogi voljeli na ovom mjestu vidjeti tricu Teletovića s 'parkinga' (više je ostala upamćena po komentatoru), ali sjajna blokada Wrighta i trica Teletovića iz polukontre preko ruke akcija je koja ipak više vrijedi.

1. Čudesan šut Belinellija

Najbolji potez prvoga kruga Eurobasketa. Najviše zbog toga jer je težak Belinellijev šut stigao u finišu utakmice protiv Grčke i donio Italiji vrijedne bodove za nastavak natjecanja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider