Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ulični košarkaški spektakl

Počinje BEKO BASKET TOUR 2013.!

Turnirom u Čakovcu 1. lipnja počet će tradicionalna košarkaška turneja BEKO BASKET TOUR 3x3 koja se će se u ovoj sezoni održati na centralnim trgovima 16 hrvatskih gradova.

Svi igrači imati će priliku pokazati svoje znanje u ovom atraktivnom natjecanju po sistemu „3 na 3“. Igrat će se po FIBA pravilima koja donose još veću dinamičnost i neizvjesnost., i to u dvije kategorije (U-14 i seniori). Prijave za turnire su besplatne, a najbolje dvije ekipe na svakom turniru osvajati će nagrade. Po najbolje tri ekipe u konkurenciji seniora iz svake od 4 hrvatske regije (Sjever, Istok, Zapad, Jug) izborit će nastup na velikom MASTERS turniru u Rijeci 3. kolovoza.

Od prošle sezone kada je košarkaška organizacija FIBA pokrenula svjetski projekt WORLD TOUR koji objedinjava 3x3 natjecanje u svijetu BASKET TOUR ima status službenog FIBA turnira. Pobjednik BEKO BASKET TOURA u konkurenciji seniora predstavljati će Hrvatsku na FIBA EUROPE MASTERSU u Lausanni (Švicarska, 28. i 29. kolovoza) i imati priliku doći na svjetski MASTERS u Istanbul.

Cilj FIBA-inog projekta je da ulična košarka postane olimpijski sport, i to već od OI u Rio de Janeiru 2016. Velika nam je čast istaknuti da je prošle godine u premijernoj sezoni FIBA WORLD TOURA naša ekipa Statist (Božidar Vrdoljak, Duje Kaliterna, Toni Mindoljević, Toni Vitali) iz Splita osvojila EUROPE MASTERS u MADRIDU i bila druga na svjetskom MASTERSU u Miamiju! Svi igrači koji sudjeluju na turnirima registrirat će se na 3x3planet.com i time postati dio brojne košarkaške zajednice.

Sudjelovanjem na turnirima osvajat će bodove i moći pratiti svoj hrvatski i svjetski ranking. Trenutno je najbolje pozicionirani hrvatski igrač Toni Mindoljević četvrti na svijetu, a odmah iza njega smjestio mu se suigrač Božidar Vrdoljak.

Osim košarkaškog natjecanja, na turnirima će u suradnji sa partnerima biti organizirana natjecanja u zakucavanju i tricama, te nagradne igre za publiku i igrače. Za realizaciju programa i dobru atmosferu u publici i na terenu brinut će voditelj, a program će na turnirima trajati do 22 sata kada će se igrati finalne utakmice pod svjetlima reflektora. Euforiju u publici sigurno će izazvati i nastupi fenomenalnih breakdance show skupina „Unit X“, „Megablast“ i „Flash Dance Unit“.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider