Košarka
SPORTOVI
Košarka
Obradović oduševljen

Počeo Zadar Dogus Basketball Tournament: Poraz Zadrana i slavlje Fenera

Počeo je najjači europski pripremni turnir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska ima čast idući četiri dana pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Koline Grabar – Kitarović u Zadru ugostiti grčki Olympiakos, njemački Bayern, srpsku Crvenu Zvezdu, turske Fenerbahče i Darussafaku Dogus te domaći Zadar koji je u turnir ušao s izrazito velikom motivacijom na radost brojnih gledatelja u dvorani Krešimir Ćosić.

U prvoj utakmici drugog izdanja Zadar Dogus Basketball Tournamenta Fenerbache je u turskom derbiju nadigrao Darussafaku Dogus rezultatom 62:59.

Utakmica je to u kojoj je momčad Željka Obradovića dominirala od početka do kraja. Darussafaka Dogus se približila u samoj završnici, imala šut za produžetak, no lopta nije htjela kroz obruč. Muhammed Ali je postigao 14, a Ekpe Udoh 16 koševa u redovima Fenerbahcea, dok je kod Darussafake Dogus prednjačio Luke Harangody s 12 koševa.

Željko Obradović, trener Fenerbahčea nije krio oduševljenje novim susretom sa Zadrom te je izjavio: “Drago mi je da sam već drugu godinu zaredom u Zadru. Odličan turnir, sve pohvale organizatorima. Uvijek mi je drago doći ovdje, u grad košarke. Drago mi je zbog pobjede, no nije to bila lijepa košarkaška predstava. To je, možemo reći, očekivano jer nam nedostaje gotovo pola momčadi. Tek mi sutra iz Beograda stižu Bogdanović, Vesely i Kalinić. Nadam se da ćemo ih imati za vikend te koristiti do kraja!"

Olympiakos je u drugoj utakmici dana bio bolji od Zadra rezultatom 85:62. Zadar je tri četvrtine utakmice protiv europskog doprvaka bio konkurentan protivnik, no posljednja je četvrtina pokazala razliku u kvaliteti ovih momčadi. Kod Zadrana istaknuo se Marko Ramljak s nekoliko atraktivnih poteza i 14 koševa. U grčkoj ekipi najbolji je bio Matt Lojeski s 15 poena.

Dnevne ulaznice za turnir, koji se igra od 24. do 27. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru mogu se kupiti online na stranicama i svim prodajnim mjestima Ticketshopa, te na blagajni dvorane Krešimir Ćosić po cijeni od 40 kuna. Djeca do 14 godina koja dolaze u pratnji roditelja s kupljenom ulaznicom imaju besplatan ulaz u dvoranu na utakmice.

Dogus grupa osnovana je 1951. Aktivna je u osam ključnih tvrtki i koristi stil upravljanja koji je istovremeno usredotočen na kupca i produktivnost. Zapošljava gotovo 50.000 zaposlenika kroz više od 250 tvrtki. Dogus grupa sudjeluje u nekoliko društveno odgovornih i sponzorskih projekata s posebnim naglaskom na razvoj djeteta, obrazovanje, okoliš, kulturu, umjetnost i sport. Dogus grupa pouzdan je investitor u sportu na svim razinama, od mladih sportaša do profesionalne košarke. Osim svoje privrženosti prema košarci, Dogus grupa ima za cilj pružiti jednake mogućnosti u sportu i podizati profesionalne sportaše koji će biti svjesni svoje odgovornosti prema društvu pružanjem razvojne mogućnosti sportašima amaterima od rane dobi. Sada kao član obitelji partnera euroligaške košarke, Dogus grupa bit će u boljoj poziciji nego ikada ostvariti svoje korporativne, društvene i sportske ciljeve.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider