Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cibona najavila žalbu

Počela borba rivala: Cedevita otela Ciboni 'dragulja' Mazalina!

Ponajveći talent hrvatske košarke, 16-godišnji Lovro Mazalin, postao je novi igrač Cedevite. Međutim, ni ta priča nije mogla proći bez repova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mazalin je donedavni član Cedevitinog gradskog rivala Cibone i samim time njegov odlazak nagovijestio je novu bitku između zagrebačkih klubova.

Radi se o talentu koji je ponajbolji na svijetu u svom godištu (1997.). Neki stručnjaci su mišljenja kako se radi o igraču koji bi mogao nadmašiti svoje nešto starije kolege Hezonju i Šarića.

Golobradi div (203 cm) iz Petrinje dogovorio je suradnju s Cedevitom na dvije godine, a odlazak iz Cibone objasnio je isključivo sportskim motivima.

''Sretan sam zbog svoje odluke. Idem u KK Cedevitu zbog igračkog razvoja, a jako su me privukli organizacija kluba i uvjeti za treniranje u Domu košarke na Velesajmu te kad se sjetim Petrinje, od kuda sam krenuo, ovo mi se čini kao san. Nisam se još naviknuo na crvene boje, ali ne sumnjam da hoću'', izjavio je Mazalin za službenu klupsku stranicu.

''Sigurno da je to što je Mazalin, koji lako može birati europsku destinaciju gdje će igrati, izabrao Cedevitu nama jedan pokazatelj da od nas u budućnosti možemo očekivati prave stvari. Isto tako, na nama je jedna velika obaveza da mu pokažemo da je odlučio dobro i da mu damo jedan razvojni put kakav igrači njegovog kalibra i zaslužuju", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

U Ciboni su šokirani transferom i najavljuju žalbu Fibi.

Prošle godine na U16 Europskom prvenstvu Mazalin je imao prosjek od 15 poena, 6,2 skoka i 4,1 asistencije. Trenutno je na pripremama s U18 reprezentacijom i ovog ljeta igrat će za Hrvatsku na U18 i U16 Europskom prvenstvu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider