Košarka
SPORTOVI
Košarka
Damjanu 'mrvice'

Philadelphia korak bliže rušenju rekorda, Cavsi pomeli Rudežovu Indianu

Košarkaši Philadelphije 76ers došli su na prag rušenja negativnog rekorda NBA lige po broju poraza, bez ijedne pobjede, na ulasku u sezonu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći sa subote na nedjelju Dallas je slavio u Philadelphiji 110-103, što je 76ersima bio već 16. poraz u ovoj sezoni. Izjednačen je klupski rekord, kao i treći najgori niz u povijesti lige. Dosada su 16. poraza na početku sezone doživjeli jedino Los Angeles Clippersi.

Philadelphia u ponedjeljak dočekuje aktualnog prvaka San Antonio, a porazom bi se poravnala na drugom mjestu svih vremena s Clippersima i Miami Heatom. Kada bi izgubili i u srijedu kod Minnesote, tada bi 76ersi zajedno s tadašnjim New Jersey Netsima postali najgora momčad u povijesti lige, dok bi apsolutni vlasnici rekorda mogli postati u petak (Oklahoma City Thunder, doma).

Nakon četiri uzastopna poraza Cleveland Cavaliers je ušao u seriju pobjeda koja je trenutno na brojci 3 nakon noćašnje partije protiv Indiana Pacersa. Cleveland je pred svojim navijačima slavio 109-97, a do pobjede su ga vodili Kevin Love i Kyrie Irving.

Love je ostvario najbolji učinak u dresu Clevelanda od 28 poena i 10 skokova, dok je Irving pridodao 24 poena, 10 skokova i pet asistencija. LeBron James je bio malo skromniji s 19 poena i sedam asistencija, no jedna od njih (bez gledanja) za Irvinga je bila sjajna.

Damjan Rudež odigrao je svega šest i pol minuta na parketu, za kojih je ubacio četiri poena.

LA Clippersi također polagano ulaze u formu, a to su dokazali uvjerljivom pobjedom kod Utah Jazza 112-96. Blake Griffin je predvodio Clipperse do pobjede s 28 poena, dok je Chris Paul pridodao 17 uz 10 asistencija. Jamal Crawford je ubacio 22 u redovima losanđeleške momčadi, dok je s druge pak strane Gordon Hayward zabio 30.

Spomenimo i odličan učinak Jamesa Hardena u pobjedi njegovog Houstona kod Milwaukeeja 117-103. Harden je ubacio 34 poena u redovima Rocketsa, dok je s druge strane Jabari Parker postigao 19 poena i upisao devet skokova.

NBA liga, subota, rezultati:
Philadelphia - Dallas 103-110
Washington - New Orleans 83-80
Atlanta - Charlotte 105-75
Cleveland - Indiana 109-97
Utah - LA Clippers 96-112
Milwaukee - Houston 103-117

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider