Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ponovno bez Embiida

VIDEO Nova velika pobjeda Sixersa: Pogledajte što je radio odlični Šarić

Philadelphia 76ers upisala je novu pobjedu, iznenadivši u ponedjeljak navečer Sacramento Kingse bez Joela Embiida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sixersi su sinoć slavili protiv Sacramenta sa 122:119, iako su opet bili bez najboljeg igrača Joela Embiida, koji je morao pauzirati zbog problema s koljenom. Embiid također neće putovati s momčadi na predstojeća gostovanja kod Dallasa i San Antonija.

''Lagao bih kad bih rekao da nam to nije malo poljuljalo brod'', izjavio je trener Brett Brown te nadodao:

''No, to je dio NBA-a i još uvijek našeg mladog programa.''

Međutim, Šarić i društvo su i bez Embiida uspjeli doći do velike pobjede, nadmašivši sjajnu večer DeMarcusa Cousinsa, koji je ubacio 46 koševa. U prvom poluvremenu zaostajali su 16 koševa razlike, ali su onda u trećoj četvrtini ubacili 42 poena i okrenuli utakmicu.

''Mislim da su se neke stvari počele isplaćivati. To je ono što mi jesmo. To je ono kako želimo da naša kultura i program izgledaju'', rekao je trener Sixersa.

Najbolji igrač kod pobjednika bio je Robert Covington s 23 koša, četiri ukradene lopte i deset skokova, a odličnu utakmicu odigrao je i naš Dario Šarić. Hrvatski reprezentativac je za 27 minuta na parketu ubacio 17 koševa te imao šest asistencija i pet skokova.

Kod Philadelphije posebno impresionira protok lopte i uključenost svih igrača u napadu, što je bilo dovoljno da se neutralizira 16 koševa Cousinsa u zadnjoj dionici. Sixersi su u siječnju na omjeru 10:5, a 2015-16 su završili s 10:72.

Brooklyn Netsi upisali su još jedan poraz, u gostima je bolji od njih bio Miami Heat sa 104:96, a domaćine je predvodio Goran Dragić s 20 koševa i osam asistencija.

Bojan Bogdanović je bio najučinkovitiji igrač Brooklyna, on je u 31 minutu upisao 16 koševa, šest skokova i jednu asistenciju. Amerikanac s hrvatskom putovnicom Justin Hamilton je u 16 minuta zabio devet koševa i ugrabio tri skoka.

Brook Lopez je ubacio 14 koševa, a Isaiah Whitehead i Trevor Brooker su dodali po 13 koševa.

I Orlando Magic (19:31) Marija Hezonje i Damjana Rudeža je upisao poraz. U Minneapolisu su ih u produžetku pobijedili Timberwolvesi sa 111:105.

Damjan Rudež je odigrao deset minuta za Orlando, ali bez ubačaja, dok Hezonja nije dobio ni minute. Najbolji strijelac Magica bio je Orlando Elfried Payton, koji je utakmicu završio s 21 košem. Kod Minnesote najbolji su bili Andrew Wiggins s 27 koševa i Karl Anthony Towns s 23 poena.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider