Košarka
SPORTOVI
Košarka
'nije dobro...'

Perasović zadovoljan ostvarenim ciljem, no potom je otkrio lošu vijest

Hrvatski izbornik Velimir Perasović nije bio pretjerano zadovoljan igrom svoje reprezentacije u pobjedi protiv Nizozemske 78:72 u sklopu 4. kola skupine C Eurobasketa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Počeli smo jako mekano, dok je Nizozemska imala dobar ritam. Bila je to tipična utakmica u rangu onih koje viđamo na cijelom prvenstvu. Oni se nikad ne predaju i agresivni su. Ovaj put su imali i dobar postotak šuta za tri poena. Nikako se nismo uspjeli odvojiti. Nismo igrali jako dobro, ali najvažnije je da smo osigurali drugo mjesto", rekao je izbornik na konferenciji za novinare.

"Ključ je bio što smo ih zadržali na 70 poena, a imali su nekoliko dobro raspoloženih igrača. Isto tako nismo paničarili kada su došli na dva razlike u četvrtoj četvrtini. To je dobar pokazatelj".

Eurobasket 2015

Što se Marka Tomasa tiče, on se vratio u roster reprezentacije, ali još uvijek nije spreman za utakmice.

"Nažalost, ne znamo kakva je situacija s Tomasom. Trebao bi otići s nama u Lille, ali to ćemo tek vidjeti. Mislili smo da će biti u stanju odigrati barem dvije utakmice u skupini, no on se ne osjeća dobro".

O mogućem protivniku u osmini finala...

"Mislim da su svi protivnici teški, tako da govoriti o nekom favoritu kojega bi htjeli je u ovom trenutku manje važno", zaključio je Perasović.

U četvrtak u 18 sati Hrvatska igra posljednju utakmicu u skupini protiv Gruzije, no bez obzira na ishod te utakmice u Francusku odlaze kao drugoplasirana momčad skupine. Grci su i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto u našoj skupini, a šanse za prolaz imaju još i sve preostale ekipe iz zagrebačke skupine.

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider