Košarka
SPORTOVI
Košarka
Zagreb 'gori'

Partizan očekuje 'ludnica': BBB-i protiv lige u kojoj sudjeluju ex-yu klubovi!

Partizan stiže u utorak (19h) u Draženov dom u okviru derbija 19. kola ABA lige, a Cibona je odlučila počastiti svoje navijače besplatnim ulaznicama…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da su čelnici Cibone povukli pravi potez, pokazuju redovi ispred blagajni kakvi nisu viđeni već godinama pa i desetljećima. Jagma za ulaznicama podsjetila nas je na neka stara vremena iz sredine 80-tih kada košarka u Zagrebu bila „in“, a „vukovi“ harali bivšom državom i Europom. Nema sumnje da će „cibosi“ imati vatrenu podršku s tribina. Momčad Slavena Rimca bori se za plasman u Final Four i nasušno joj je treba pobjeda protiv starog rivala.

Rimac najavio dolazak BBB-a

„Očekujem da budemo pravi i da ostvarimo pobjedu“, kaže trener Cibone i najavljuje dolazak BBB-a, što je iznenadilo i površne poznavatelje navijačke scene. Naime, BBB-i su davnih vremena raskrstili s Cibonom i košarkom, još krajem 80-tih, za vrijeme vladavine Mirka Novosela koji je pod Tornjem želio „atmosferu kakvu uživaju Boston Celticsi“ u svojem Gardenu“.


„Nadam se da će dvorana biti puna i da će Boysi doći na utakmicu. Utakmice protiv Partizana bile su mi najdraže u igračkoj karijeri“, prisjetio se Rimac svojih igračkih pobjeda protiv „crno-bijelih“ i na strani i kod kuće.
„Zagrebački sam dečki, poznajem dosta Boysa. Razgovarao sam s njim i rekli su mi da će doći. Interes za utakmicu pokazali su i dečki iz mlađih generacija. Nadam se da ćemo zajedno srušiti Partizan“, otkriva Rimac.

BBB: Ne priznajemo niti jedan oblik regionalne lige u kojoj sudjeluju ex-yu klubovi

No, iz Kluba navijača BBB-a demantiraju trenera Cibone, tvrde da neće doći na utakmicu te da su to samo spekulacije.
„Najodlučnije odbacujemo vijest koja je objavljena u jednom dnevnom listu te na nekim internet portalima, kao i špekulacije koje se posljednjih nekoliko dana pojavljuju na određenim forumima o mogućnosti organiziranog navijanja naše grupe na utakmicama KK Cibona u regionalnoj košarkaškoj ligi. Mi trenutno kao navijačka skupina NK Dinamo organizirano pratimo isključivo nogometne utakmice. Također ne priznajemo niti jedan oblik regionalne lige u kojoj sudjeluju ex-yu klubovi tako da ovu temu zaključujemo u startu, štoviše za nas ona nije ni otvorena“, stoji u priopćenju Kluba navijača. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider