Košarka
SPORTOVI
Košarka
Euroliga

PAO izjednačio na 1-1 protiv Barcelone: Diamantidis briljirao!

Novu odličnu i krajnje neizvjesnu utakmicu četvrtfinala Eurolige su odigrali košarkaši Barcelone i Panathinaikos. Atenska momčad je ovaj put slavila u gostima 66-65...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Time su Atenjani došli do izjednačenja u seriji na 1-1, nakon što je prvu utakmicu, nakon produžetka, dobila katalonska momčad. Panathinaikos sada ispred sebe ima dvije domaće utakmice i dobije li oba puta povratka u Barcelonu više nema, Atenjani će izboriti Final Four.

Kao i u prvom ogledu, tako se i ovom prilikom igralo na refule, s tim da je u drugom dijelu bilo konstantno neizvjesno, s malom prednošću, češće domaće momčadi.

U završnici je bilo krajnje napeto, pa je tako prvo Juan Carlos Navarro dvadeset sekundi prije kraja pogodio samo jedno slobodno bacanje za 65-63. Panathinaikos u zadnjem napadu nije išao na produžetak. Na majstoru Diamantidisu je ostao centar domaćina Jawai, a nakon što ga je "atenski profesor" zavaljao po parketu dignuo se na tricu i - pogodio (66-65).

Imala je Barcelona napad za pobjedu, ali nije uspjela ono što je napravio Diamantidis na drugoj strani. Sjajni obrambeni igrač Lasme je prvo blokirao Navarra, dok je potom Jasikevičiusev šut završio na obruču.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić nije bio dobar kao u prvom ogledu, pa je za 25 minuta ubacio šest poena uz sedam skokova, jednu asistenciju i izgubljenu loptu. Imao je šut iz igre 3-5. Na drugoj je strani Roko Ukić za 28 minuta ubacio osam poena, uz skok, tri asistencije i izgubljene lopte. Gađao je 1-2 za dva i 2-6 za tri poena.

James Gist je za pobjednike ubacio 14 poena uz sedam skokova, a Diamantidis deset poena, uz po tri skoka, asistencije i ukradene lopte. Na domaćoj je strani najbolji bio Navarro sa 20 poena. (TS)

Treća se utakmica igra u Ateni, idućeg utorka. 

Euroliga, četvrtfinale (druga utakmica):

Barcelona - Panathinaikos 65-66 (1-1 u seriji)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider