Košarka
SPORTOVI
Košarka
Basket Tour

'Pain & Gain' u Baški potvrdili prvo mjesto Zapad

Deseti turnir sezone BEKO BASKET TOURA održao se u Baški na otoku Krku, a ekipe su nastavile svoju borbu za Masters u regiji Zapad.

Kvalifikacijski dio natjecanja igrao se u dvije skupine a dvije prvoplasirane ekipe iz svake išle su u finalnu grupu u kojoj se razigravale za veliko finale. U grupi A prvo mjesto izborili su zadarski Billy Boyzi sa svim pobjedama dok je za drugo mjesto presudna bila pobjeda 4Fantasticusa protiv iskusnih Ze Senga u prvoj utakmici turnira sa 15:8.

U grupi B isto je prva utakmica bila odličujuća o drugoj ekipi koja prolazi dalje, a Slovenci su u fantastičnoj utakmici sa puno atraktivnih poteza pobjedili Svrdlo 15:13 u posljednjim trenucima utakmice. Svim pobjedama u grupi dalje su išli Pain & Gain. Nakon razigravanja u finalnoj grupi do finala su zasluženo došle dvije najbolje ekipe turnira – Pain & Gain (Srđan Moravček, Marin Mijaljević, Zdeslav Zorić, Mario Perić) i Billy Boyzi (Ivan Dellavia, Neven Vlakić, Dino Smolić, Krševan Sorić).

Finale nam je donijelo trvdu utakmicu sa čvrstim obranama a prilično uvjerljivo do titule su došli Pain & Gain pobjedom 15:8, te uzvratili zadranima za poraz u finalu Senja. Posebno atraktivno bilo je Police natjecanje u zakucavanju koje je sa 41 bodom u finalu osvojio nebeski letač Krševan Sorić.

Najpreciznijim se u BEKO natjecanju u tricama pokazao Leon Abramović, a zanimljivo je bilo i u igri Kymco Moj 1. koš za najmlađe u kojemu je najspretniji bio Giorgo. Slijedi nam turnir u Medulinu prije odlaska u Dalmaciju i turnire u Zadru 18. srpnja i Splitu 20. srpnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider