Košarka
SPORTOVI
Košarka
Ne bi bila prva

On se ne šali: Vlasnik Dallasa na draftu želi uzeti – košarkašicu!

Ekscentrični vlasnik NBA momčadi Dallasa Mark Cuban pobrinuo se za novi biser. Najavio je da bi na ovogodišnjem draftu mogao izabrati - košarkašicu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice protiv Los Angeles Lakersa u utorak navečer Cuban se povjerio medijima:

''Razmišljam da u drugom krugu drafta uzmemo Brittney Griner.''

Okupljeni su novinari u prvom trenutku mislili da se Cuban šali, iako je prošao 1. travnja, ali prvi čovjek Mavericksa je nastavio u ozbiljnom tonu:

''Ako je najbolja u ponudi, uzet ću je. Već sam razmišljao o tome. Hoću li to napraviti? U ovom trenutku naginjem prema pozitivnom odgovoru jer želim vidjeti može li ona uspjeti. To nikad ne možete znati ako nekome ne pružite priliku. Ako je uzmemo, morat će se izboriti za ulazak u ekipu. Ne želim da bude u sastavu samo zato da bi bila.''

Nije ni prva

Iako nijedna žena u povijesti nije zaigrala u NBA ligi, zanimljivo je ipak da Griner ne bi bila prva koja je izabrana na draftu, ni prva koja je potpisala ugovor s NBA klubom. Utah Jazz je 1977. odabrao Lucy Harris u sedmom krugu. Ann Meyers Drysdale je, pak, kao slobodna igračica potpisala za Indiana Pacerse 1979. i bila na predsezonskim pripremama nakon kojih je ipak otpisana.

Griner je prošle godine odvela sveučilište Baylor do NCAA naslova, a na tom je putu imala prosjek od 23.4 koša i 9.4 skokova.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider