Košarka
SPORTOVI
Košarka
U punoj je igračkoj snazi

On je predvodnik reprezentacije: 'Sigurno se jednog dana vidim u NBA-u'

Krenulo je još jedno košarkaško reprezentativno pripremno ljeto. Igrači i sami svjesni svih trauma koje prolaze s navijačima već godinama, otvoreno govore kako bi sve osim plasmana među prvih šest ili borbe za medalju bio neuspjeh.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović je sigurno jedan od onih koji su naš dobar argument za visoke domete. Potencijal ionako nije bio upitan, već s 15 godina ga je pod svoje uzeo Real Madrid, sada u njegovoj punoj igračkoj snazi uživaju navijači Fenerbahčea. Tri godine nemamo igrača u NBA ligi, Bogdanović je bio na korak do Brooklyn Netsa.

''Vruća roba sam možda bio, sada sam odlučio ostati u Fenerbahčeu u Istanbulu i drago mi je da je ta priča konačno završila'', rekao je hrvatski reprezentativac.

A svaka priča o transferima u euro košarci završi kada vas nazove košarkaški Ferguson Željko Obradović i kaže ''trebaš mi iduće sezone''.

''Pa može se reći da jeste, kada tako jedan trofejan trener dođe u jedan klub sigurno će onda i klub imati maksimalne ambicije i boriti se za trofeje u svim takmičenjima.''

Sjajne brojke su iza Bogdanovića ove sezone. 24-godišnjak je zabijao 16 koševa po utakmici prošle sezone, igrao nešto više od 28 minuta, uz gotovo 50 posto šuta. Još u dresu Cibone draftirala ga je Minnesota, ali već dvije godine, poput svog sugrađanina Josipa Sesara ne želi u najjaču ligu svijeta.

''Eto to nam je zajedničko, da smo pravi Mostarci'', uz osmijeh je izjavio Bogdanović.

Ipak priznaje. Fener danas - a sutra...

''Klub je odličan s velikim ambicijama, ali sigurno da se vidim jednoga dana u Brooklynu.''

No, prije Fenera i Brooklyna tu je najvažniji dres. Reprezentativni i Eurobasket.

''Mislim da ćemo morati pobijediti Španjolsku ili Sloveniju i prenijeti te bodove u drugu fazu, a onda se s ostalim reprezentacijama potući za četvrtfinale. Nadamo se da ćemo konačno preskočiti to četvrtfinale i ući u borbu za medalje.''

Repeša ima dobar stroj u rukama, potrebna mu je glazura i kemija. Jedan od njegovih glavnih dijelova je Bojan Bogdanović.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider