Košarka
SPORTOVI
Košarka
Euroliga

Olympiacos bolji od Unicaje, uvjerljivi Real i Bayern

Košarkaši Olympiacosa, aktualni europski prvaci, otvorili su novu sezonu Eurolige domaćom pobjedom protiv Unicaje sa 69-61…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti iz Malage su u dvoboju skupine C na poluvremenu vodili s 33-26, ali domaći su u nastavku pronašli dobitnu formulu. Posljednju su četvrtinu dobili s 25-16 i otplovili do uvodne pobjede. Prošlosezonski MVP Eurolige Vassilis Spanoulis zaključio je utakmicu s 13 koševa i pet asistencija, a 13 je poena upisao i Brent Petway. Kod Andalužana su s po 12 koševa najefikasniji bili Fran Vazquez i Zoran Dragić.

U skupini C su se u petak sudarili i debitanti u Euroligi - poljska Zielona Gora i njemački Bayern. Uvjerljivo su s 94-73 slavili Bavarci za koje je Chevon Troutman ubacio 19 koševa. Dva manje je dodao Nihad Đedović, a vrijedi istaknuti i Johna Bryanta s 13 koševa i devet skokova.

Real Madrid je u skupini B kao gost deklasirao Žalgiris s 83-63 uz 18 koševa Nikole Mirotića i 17 Sergija Llulla. Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper igrao je devet minuta za ''kraljevski klub'' i upisao po jedan skok, asistenciju i ukradenu loptu. Kod domaćih je Paulius Jankunas ubacio 15, a Šarunas Jasikevičius 13 koševa. (TS) 

Euroliga, 1. kolo:

skupina B

Žalgiris - Real Madrid 63-83 

skupina C

Olympiacos - Unicaja 69-61

Stelmet Zielona Gora - Bayern 73-94

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider