Košarka
SPORTOVI
Košarka
Od tamo je krenuo

Oluja Florence pogodila je i njega: Michael Jordan nije zaboravio gdje je odrastao

Nekadašnji košarkaški superstar priključio se u prikupljanje pomoći nakon prirodne katastrofe koja je pogodila Istočnu obalu SAD-a.

Upozorenje na oluju Florence u Jordanovu Wilmingtonu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan darovao je dva milijuna dolara za uklanjanje posljedica oluje Florence koja je prije nekoliko dana stigla do obala Sjeverne Karoline i usmrtila 30 osoba.

Jordan je za Sjevernu Karolinu emotivno vezan jer je tamo, u gradiću Wilmington, proveo djetinjstvo i mladost. On je rođen u New Yorku kao četvrto od petero djece u obitelji koja se, zbog očeva posla, cijela preselila u Wilmington baš nakon Michaelova rođenja.

Sa sveučilišta Sjeverna Karolina Jordan se vinuo u svijet profesionalne košarke i partijama u dresu Chicago Bullsa dao toj igri novu dimenziju postavši najbolji košarkaš u povijesti.

Sad je Jordan dao milijun dolara američkom Crvenom križu i milijun dolara posebnoj zakladi koja se brine za uklanjanje posljedica oluje koja je, prema prvim procjenama, prouzročila štetu u visini od 17 milijardi dolara.

Oluja Florence uzrokovala je ozbiljne poplave u šest američkih država. Najveće su poplave u Sjevernoj i Južnoj Karolini, a neka naselja, među kojima i Jordanov Wilmington, odsječena su od svijeta.

Michael Jordan (Foto: AFP) Michael Jordan (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider